ALİ KENANOĞLU: '' YERİ GELİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKARIZ, YERİ GELİR YERDEN YERE VURUZ ‘‘

ALİ KENANOĞLU: '' YERİ GELİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKARIZ, YERİ GELİR YERDEN YERE VURUZ ‘‘

‘‘Yeri gelir Kılıçdaroğlu’na sahip çıkarız, yeri gelir yerden yere vururuz. Tabi bunun aynısını HDP içerisinde siyaset yaptığımız kişilere de yaparız. Hiçbir kimsenin hiçbir toplumun değer yargılarıyla oynamaya onlara hakaret etmeye hakkı yoktur. Bu hakar

A+A-

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında,  Ozan Arif  ile Alevi ozanlarını aynı kefeye koyan açıklamasına, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu yazılı bir  açıklma yaparak tepki göstermişti.

   Açıklmanın ardından bazı insanlar, Ali Kenanoğlu’nun açıklmayı HDP’li olduğu için yaptığını söylemeye başladılar. Ali Kenanoğlu bugün yaptığı açıklmada, bu insanların nasıl bir yanlış yaklaşım içinde olduklarıyla ilgil şunları söyledi:

 ''BİZİM AÇIMIZDAN TAŞIDIĞIMIZ DEĞERLER SİYASETİMİZİN ÜSTÜNDEDİR''
 
‘‘Yeri geldi HDP’li Milletvekili arkadışmızı eleştirip Kılıçdaroğlu’na sahip çıktık. Kılıçdaroğlu’nun Ozan Arif ile Pir Sultan Abdal’ı aynı kefeye koymasından sonra vermiş olduğumuz tepkiler nedeniyle kimi insanlar bizim siyasi farklılığımızdan dolayı bu eleştiriyi yaptığımızı söylemektedir.

Bağlı olduğu değerleri siyasetin üstünde tutuğunu söyleyen Kenanoğlu açıklmasını geçmişte Altan Tan’ın, Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğiyle ilgil yaptığı olumsuz açıklmaya nasıl tavır aldıkların hatırlatarak şu söyle sürüdürüdü: ‘‘Ben bize bunu söyleyen arkadaşlara küçük bir hatırlatmada bulunmak isterim; 7 Haziran 2015’de yeni Milletvekili olmuştuk. Aynı hafta partimizin diğer Milletvekili Altan Tan bir Televizyon programında Kılıçdaroğlu’na Alevi kimliğinden ötürü hakaret içeren bir söz sarf etmişti. Bunun üzerine HDP içerisinde Alevi kimliği ile bilinen Milletvekili arkadaşlarımızla durumdan kaynaklı rahatsızlığımızı ve karşı açıklama yapacağımızı önce grup başkan vekillerimize sonra da onların önerisiyle Parti Eş Başkanlarımıza iletmiştik. Konu üzerine bize siz yapmayın bize bırakın biz bu tutumu doğru bulmuyoruz ve gereğini yapacağız denmişti. Akabinde de Altan Tan grup toplantısında sert bir şekilde uyarılmış ve bu durum da basına ve kamuoyuna açıklanmıştı.‘‘

Bu yaşadığımız örnekten de anlaşılacağı gibi bizim açımızdan taşıdığımız değerler siyasetimizin üstündedir. Daha doğrusu bizim siyasetimizi de Milletvekilliğimizi de belirleyen ve belirleyici olan taşıdığımız değerlerdir‘‘ dedi.

‘‘YERİ GELİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKARIZ, YERİ GELİR YERDEN YERE VURUZ‘‘

Yeri geldiğinde Kılıçdaroğlu’na sahip çıkabileceklerin söyleyen Kenanoğlu bu anlayışların söyle açıklık getirdi: ‘‘Yeri gelir Kılıçdaroğlu’na sahip çıkarız, yeri gelir yerden yere vururuz. Tabi bunun aynısını HDP içerisinde siyaset yaptığımız kişilere de yaparız. Hiçbir kimsenin hiçbir toplumun değer yargılarıyla oynamaya onlara hakaret etmeye hakkı yoktur. Bu hakareti yapanın HDP’li yada CHP’li olması fark etmez.''

''ASLA VE ASLA BU YAKLAŞIMI KABUL ETMEYİZ VE SESSİZ DE KALMAYIZ''

Kenanoğlu eleştirilere cevap verdiği açıklamasını ''Kılıçdaroğlu’nun Alevilerin ve mazluk halkların değerlerine hakaret eden Ülkücü Ozan Arif ile Alevilerin adını duyduğunda niyaz verdiği Ulu Ozanı Pir Sultan Abdal ile aynı kefeye koyması hadsizliktir, hakarettir. Asla ve asla bu yaklaşımı kabul etmeyiz ve de sessiz de kalmayız‘‘ diyerek sonlandırdı.
20.02.2019

Alevi Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.