Ali YILDIRIM : Fevzi GÜMÜŞ Bir Şanstır

Ali YILDIRIM : Fevzi GÜMÜŞ Bir Şanstır

Ali YILDIRIM : Fevzi GÜMÜŞ Bir Şanstır… Pir Sultan Abdal Derneği (PSAD) genel kurulu önümüzdeki ay yapılacak. Şimdiki...

A+A-

Ali YILDIRIM : Fevzi GÜMÜŞ Bir ŞanstırAli YILDIRIM : Fevzi GÜMÜŞ Bir Şanstır…
 
Pir Sultan Abdal Derneği (PSAD) genel kurulu önümüzdeki ay yapılacak. Şimdiki genel başkan olan Kazım Genç arkadaşımız yeniden aday olmayacağını açıklamış bulunuyor.

PSAD’nin genel kurulu yalnızca dernek açısından değil tüm Alevi toplumu açısından oldukça önemlidir. Genel kurul tartışmaları, önderlik edecek kadrolar, alınacak kararlar Alevi hareketinin yolunu, hedefini, varlığını, gücünü, ağırlığını çok yakından etkileyecektir.

PSAD gerek düşünsel, inançsal, öğretisel düzeyde gerekse pratikteki tutumu ile öncülük yeteneği ile etkileme gücü ile Alevi toplumunun en diri unsurudur.

Aleviliğin asimilasyonuna karşı, Aleviliğin kendi olmaktan çıkarılıp başka bir şeye benzetilmesine karşı, Alevi yol ve inancının özgünlüğünü savunan, bunun her türlü ortamda mücadelesini veren, bu hattı oluşturan, oluşumda en büyük payı olan Pir Sultan Abdal örgütlülüğüdür.

“Pir Sultan Abdal’ın ışıklı yolunda” deyişi ile gerek Aleviliği içeriden çürütmek isteyenlere gerekse Aleviliği tarihe gömmek isteyen çevrelere karşı ortaya koyduğu tutum yalnızca Aleviler açısından değil emekten, demokrasiden, laiklikten, eşitlikten yana olan tüm insanlar için sönmeyen bir çerağ olmuş, olmaktadır.
 
Şimdi PSAD’da genel kurul var.

Yukarıda çizdiğim tabloya uygun, bu tabloya daha da güzellikler katacak bir canımız arkadaşım, yakın köylüm, meslektaşım Av.Fevzi Gümüş genel başkan olarak görev almak istediğini açıklamış bulunmaktadır. Şu yaşadığımız süreçte PSAD için Fevzi Gümüş’ün bir şans olduğu inancımı paylaşmak, açıklamak  istedim.

Fevzi Gümüş başkanlığındaki bir PSAD Alevi toplumunun yaşadığı sorunların, hukuksuzlukların, haksızlıkların, eşitsizliklerin, ayrımcılığın ortadan kaldırılması yönünde ciddi adımlar atacaktır. Kendisine her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğumu da burada dile getirmeyi bir görev sayıyorum.

Aydınlık bir kafa ile Türkiye’de tüm insanların insanca yaşayacakları bir toplumu kurma yönünde her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceği inancındayım.

Bozatlı Hızır hepimize yardımcı olsun…

Ali YILDIRIM
e mail:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy74844 = 'aleviyol' + '@';

addy74844 = addy74844 + 'yahoo' + '.' + 'com';

var addy_text74844 = 'aleviyol' + '@' + 'yahoo' + '.' + 'com';

( '' );

74844 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Tel: 0536 4744679 / Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.