Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı   İSTANBUL (30.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi, Sivas...

A+A-

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdıAlibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı 
 
İSTANBUL (30.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi, Sivas katliamını protesto etmek için düzenlediği etkinliklere dün akşam da devam etti. 2 Temmuz şehitlerinin anıldığı anmaya bini aşkın kişi katılırken, Kadıköy mitingine katılım çağrısı yapıldı.

Sivas Madımak Katliamı'nın 15. yılı dolayısıyla yapılan anmalar günler öncesinden başladı. AKP'nin Alevi açılımına tepki gösterilen anmalarda Madımak Oteli müze olması ve katliam sorumlularının yargılanması talebi bir kez daha dile getiriliyor. PSAKD Alibeyköy Şubesi dün şube binası bahçesinde bini aşkın kişinin katılımıyla Sivas şehitleri andı.

Günler öncesinden başlayan anma etkinliklerinde anma alanına; şehit resimleri ve Alevilerin demokratik taleplerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, şehitlerin resimleriyle bir geçit yapıldı. İsimleri sayılarak, “Yaşıyor” diye haykırıldı.

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

Onlar demokrasiyi, katılımcılığı, hoşgörüyü yok etmek istiyor

Anmada konuşan PSAKD Şube Sekreteri Musa Güngörmez, sözlerine “Unutmadık, unutturmayacağız” diyerek başladı. Güngörmez, “Bizleri düşüncelerinin hükmüne alamayanlar baskılarını sürdürüyor. Pir Sultan bilincini taşıyan aydınlarımızı, yazarlarımızı, şairlerimizi katlettiler. Alevilik hoşgörüye, eşitliğe ve demokrasiye dayanır. Bu güzellikleri yok etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Güngörmez, ilerici kamuoyunu Sivas'ın hesabını sormak için mücadele etmeye çağırdı.

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

Sanatçı Mehmet Ekici, Esme Güneş ve Kenan Coşkun'un türküleriyle katıldığı anmada semah dönüldü. 2 Temmuz katliamını konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro halk tarafından ilgiyle izlendi.

Alibeyköy'de Sivas katillerine lanet yağdı

PSAKD GYK Üyesi Hüseyin Yılmaz da anmada bir konuşma yaptı. 2 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak mitingin duyurusunu gerçekleştiren Yılmaz, Alevilerin haklı mücadelesine omuz verme çağrısı yaptı. Anma sanatçı Nurettin Güleç'in marş ve türküleriyle sona erdi.

ATILIM - 30 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.