Alın Size Demokrasi

Alın Size Demokrasi

Üniversitede feci dayak   ABANT İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ), Yurtsever Cephe üyesi bir grup öğrencinin rektörlükten...

A+A-

Alın Size DemokrasiÜniversitede feci dayak 
 
ABANT İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ), Yurtsever Cephe üyesi bir grup öğrencinin rektörlükten izin almadan Irak'ın işgalinin 5'nci yılı nedeniyle açıklama yapmak istemesi üzerine, özel güvenlikçiler tekme tokat öğrencilere saldırdı. Özel güvenlik görevlileri yere yatırdıkları öğrencileri dövdü. Olaylara müdahale eden jandarma, öğrencilerin kendilerine saldırması üzerine cop ve tüfek dipçikleri ile müdahalede bulundu.

ÖĞRENCİLERE İŞTE BÖYLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yurtsever Cephe üyesi yaklaşık 30 öğrenci, İzzet Baysal Kampüsü içerisinde bulunan yemekhanenin önünde Irak'ın işgalinin 5'nci yılı nedeniyle basın açıklaması yapmak istedi. AİBÜ Genel Sekreteri Turabi Şahin, öğrencilere izin almadan basın açıklaması yapamayacaklarını, yapıldığı takdirde müdahalede bulunacakları konusunda uyarıda bulundu. Öğrenciler uyarılara rağmen basın açıklaması yapmak istedi.

Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri tekme-tokat öğrencilere müdahalede bulundu. Bazı özel güvenlikçiler, yere yatırdıkları öğrencilere vurmaya devam etti. Yaşanan kargaşa üzerine olay yerinde bulunan jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Öğrenciler ellerindeki bayrakların sopaları ile jandarmaya saldırdı. Jandarma görevlileri de cop ve tüfek dipçiklerini kullanarak öğrencileri etkisiz hale getirdi. Jandarma, 15 öğrenciyi karga tulumba gözaltına aldı. Bir öğrenci kaçmaya çalışarak istinat duvarından atladı. Kaçmaya çalışan öğrenci de gözaltına alındı.

Öğrenciler ifadeleri alınmak üzere üniversitede bulunan jandarma karakoluna götürüldüler.

Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)
HÜRRİYET - 20 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.