Alişan HIZLI Alevilere Karşı AKP den Yardım İstedi

Alişan HIZLI Alevilere Karşı AKP den Yardım İstedi

Erdoğan'a, gurbetçi Alevilerden destek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Almanya'ya yaptığı ziyaret sırasında...

A+A-

Alişan HIZLI Alevilere Karşı AKP den Yardım İstedi Erdoğan'a, gurbetçi Alevilerden destek

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Almanya'ya yaptığı ziyaret sırasında ilginç bir buluşmanın yapıldığı ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, ocak ayında Bilkent Otel'de onur konuğu olduğu muharrem ayı iftar yemeğini protesto ederek katılmayan Cem Vakfı'nın Avrupa Koordinatörü Alişan Hızlı ile Köln'de bir araya geldi. Hızlı, Avrupa'da yaşayan 850 bin Alevi için Başbakan'dan üç istekte bulundu.

ÇELİK'E TALİMAT

Avrupa'da yaşayan Alevilerin sorunlarını aktaran Hızlı, Başbakan Erdoğan'a şunları söyledi: "Bugüne kadar hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Avrupa'da yaşayan vatandaşları ile bir araya gelmedi. Size bu buluşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Türklerin Avrupa'ya çalışmak için gelmelerinden bu yana buralarda yaşayan 850 bin Alevi var. Hiçbir Türkiye hükümeti bu insanlara yardım yapmadı. Alevilerin içine birtakım marjinal gruplar girdi. Bunlar bu insanları kendi ülkelerine karşı kışkırttılar. Bunda da kısmen başarılı oldular. Ben bu marjinal gruplarla 40 yıldır mücadele ediyorum."

Hızlı'yı dikkatle dinleyen ve not alan Başbakan Erdoğan'ın, gurbetçi Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın Bilkent Otel'de Alevilerle buluşmasını protesto ederek katılmayan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın görüşmeye izin verdiğini söyleyen Hızlı, "İzzettin Dede'ye görüşeceğimi söyledim. Kendisi bana 'gitme' demedi" diye konuştu.

Gurbetçi Alevilerin üç isteği

* "Avrupa'da cemevleri istiyoruz"

* "Dede kadrosu istiyoruz"

* "Çocuklarımız için eğitimci istiyoruz"

Ergun AKSOY / ANKARA
SABAH - 25 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.