Alişan Hızlı'ya Mahkemeden fren!

Alişan Hızlı'ya Mahkemeden fren!

Alişan Hızlı'ya Mahkemeden fren! Cem Vakfı eski Avrupa Koordinatörü Alişan Hızlı’nın Solingen’de kurduğu ve ismini ‘‘Vereinigung...

A+A-

Alişan Hızlı'ya Mahkemeden fren! Alişan Hızlı'ya Mahkemeden fren!

Cem Vakfı eski Avrupa Koordinatörü Alişan Hızlı’nın Solingen’de kurduğu ve ismini ‘‘Vereinigung der Alevitischen Gemeinden in Deutschland e.V.‘‘ (Almanya Alevi Toplumları Birliği) koyduğu Dernek, Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nin kesinlik kazanan kararıyla ismini değiştirmesi gerekiyor.
 
AABF Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı, Avukat Eser Polat, karardan memnuniyet duyduğunu ve bu sonucu beklediğini belirterek şöyle konuştu:

‘‘Wuppertal Eyalet Mahkemesi, daha önce Solingen Sulh Mahkemesi’nin konu ile ilgili Alişan Hızlı aleyhine aldığı iki kararı tasdik etmiştir. Bu karara göre AABF haricinde, Almanya’da hiç bir şahıs veya kuruluş ‘Alevitisch’ (Alevi) ve ‘Gemeinde’ (Toplum) kelimelerinin bir arada olduğu bir ismi kullanamaz. Böylelikle AABF’nin Alevi örgütlenmesinin zirve kurumu olduğu tespit edilmiştir.

İşbu son karardan çıkartılması gereken iki önemli sonuç var.

Birincisi: ‘Alevitische Gemeinde’, yani ‘Alevi Toplumu’ kelimesi ve ismi artık mahkemeler tarafından bile Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ile özdeşlenmektedir. Yani Alevi Toplumu AABF demektir ve AABF’de Alevi Toplumu anlamına gelmektedir. Kendilerine bundan böyle Alevilik adına şahsi pay çıkartmak isteyenler bunu artık hesaba katmalıdırlar.

İkincisi: Halen Aleviliği, Alevileri ve Alevi Örgütlenmesini çaresiz, sahipsiz veya kendini savunamaz durumda gören kurum ve kişiler bu karar vesilesi ile cevaplarını almışlardır. Alevilik ve Aleviler yalnız değildir. Bundan böyle hiç bir hak ihlaline müsamaha etmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin.’’

Dava ile baştan beri bizzat ilgilenen AABF İkinci Başkanı Ali Ertan Toprak’da karar ile ilgili memnuniyetini dile getirerek, bu başarının özellikle AABF’nin örgütsel açıdan çok faal ve bilinçli hareket etmesinden kaynaklandığını belirtti.

Toprak: ‘’İnsanlarımız 40 senedir Almanya’da olmalarına rağmen, AABF son üç senedir Almanya’ya çok olumlu ve bilinçli bir şekilde açıldı. Üç sene önce ektiğimiz tohumları işte bugün biçebiliyoruz. Bu süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz, ‘diplomasi atakları’ diye adlandırdığımız politika sayesinde, bugün Alman Mahkemelerinden tutun, Berlin ‘deki Başbakanlığa kadar AABF’nin konumu, ağırlığı ve önemi bilinmektedir’’ şeklinde konuştu. Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nin verilen karara itiraz hakkı tanınmamıştır.

ALEVİLERİN SESİ DERGİSİ - ÖZEL HABER - Alevi.com - 23 Nisan 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.