Allah dininin reformu olmaz

Allah dininin reformu olmaz

Allah dininin reformu olmaz  YÖK’ün listesinde ikinci sırada olmasına rağmen Köşk tarafından Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü’ne...

A+A-

Allah dininin reformu olmazAllah dininin reformu olmaz
 
YÖK’ün listesinde ikinci sırada olmasına rağmen Köşk tarafından Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Azmi Özcan, Brüksel’deki AB müzakerelerinde Abdullah Gül ile çalışmış. İlahiyat mezunu olan Prof. Özcan’ın İslam’da reform olamayacağına dair yazıları var.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, YÖK’ün Köşk’e gönderdiği listede ikinci sırada yer almasına karşın atadığı Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın, İslam’a ilişkin makaleler yazdığı ve AB müzakerelerinde Abdullah Gül ile Brüksel’de çalışmalar yaptığı öğrenildi. İlahiyat Fakültesi mezunu olan Özcan, Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptığı dönemde, 30 Ocak 2006’da yazdığı, "İslam’da Protestanlaşma olmaz, çünkü..." başlıklı yazısında, çarpıcı yorumlarda bulunuyor. Özcan, Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta reformun tarihi bir mecburiyet olduğunu, ancak İslam’da Protestanlaşmanın da, reformun da imkan dahilinde olmadığı ve tarihi açıdan da bunun mümkün olamayacağını savundu. İslam’ın reforma ihtiyacı olduğunu söylemenin, sadece cehaletin ötesinde bir keyfiyet ve kesbiyetin icabı olabileceğini iddia eden Özcan, yazısında özetle şunları söylüyor:

İMANA STANDART

"Reform kaba tabiriyle ’formu’ bozulan bir şeyi tekrar asli formuna döndürmek demek olduğuna göre formu bozulmayan ve bozulması da Allah’ın taahhüdüyle mümkün olmayacak bir dinin reforma ihtiyacı olamaz...İnanmamakta hürsünüz; ancak inanıyorsanız size intikal ettiği şekilde uygulamakla mükellefsiniz. ’Hem inanıp hem de istediğim şekilde ibadet ederim diyorsanız’ o İslam’a ait bir farz olmaktan ziyade size has bir tarz olarak nitelendirilebilir. Fakat dinin farzı böyledir şeklinde bir dayatmada bulunursanız bu apaçık Allah ve Peygamberinin hukukunu çiğnemektir. Birileri bir sebeple milletin şekline ve şemailine bir standart belirlediği gibi milletin dinine ve imanına da bir standart belirleme girişiminde hep olagelmişlerdir. Camilere kiliselerde olduğu gibi sıraların konulması, dini aryaların okunması teklifleri hafızalardadır."
 
Esra KAYA / ANKARA
27 Aralık 2007 - HÜRRİYET

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.