Allah'ın Kızları için soruşturma

Allah'ın Kızları için soruşturma

Allah'ın Kızları için soruşturmaGürsel'in kitabında dini değerlere hakaret edildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.Nedim Gürsel’in...

A+A-

Allah'ın Kızları için soruşturmaAllah'ın Kızları için soruşturma

Gürsel'in kitabında dini değerlere hakaret edildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Nedim Gürsel’in Mart 2008’de Doğan Kitap tarafından yayımlanan "Allah’ın Kızları" adlı romanı hakkında Şişli Savcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma, "Din ve İslam’ın peygamberi Hazreti Muhammed’in rencide edildiği iddiası ile Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinin 3. fıkrası gereğince" başlatıldı.

Ceza Kanunu’nun 216. maddesinin 3. fıkrası, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişinin, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde altı aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılmasını" öngörüyor.

Nedim Gürsel, Allah’ın Kızları’nın yayımlanalı dört ay olduğunu ve iddia edildiği gibi kamu barışını bozmadığını, kimseyi galeyana getirmediğini, sadece kitapçı raflarında ve edebiyat tarihinde yerini aldığını belirterek şunları söyledi:

"Daha önce de Uzun Sürmüş Bir Yaz adlı kitabım 159. maddeden Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nde ve İlk Kadın adlı kitabım da müstehcenlik suçlamasıyla yargılandı. İkisinden de beraat ettim. Aradan nereyse 30 yıla yakın bir süre geçti. Bu kadar süre içinde Türkiye’nin düşünce özgürlüğü alanında yol aldığını zannediyordum. Kitaplarım yabancı dillere çevrildiği için de Türkiye’de düşünce özgürlüğü alanında iyileşmeler olduğunu defalarca söylemiştim. Şimdi kafamda soru işareti oluştu.

Ben Allah’ın Kızları’nda kesinlikle dini inançları ve kutsal olanı rencide etmek gibi bir amaç gütmedim, sadece bir roman yazdım. Bu romanda Peygamber’e karşı olan Kureyşliler de konuşuyor. Onlardan Peygamber’i övmelerini bekleyebilir miyiz? Onlara Peygamber’i övücü sözler söyletseydim roman inandırıcı olabilir miydi?.."

GERÇEK GÜNDEM - 19 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.