Alman Ard Kanalına Erzurumlulardan Siyah Çelenkli Protesto

Alman Ard Kanalına Erzurumlulardan Siyah Çelenkli Protesto

Alman Ard Kanalına Erzurumlulardan "Siyah Çelenk"li Protesto Alman Konsolosluğu Önünde Toplanan Erzurum Aşkaleliler, Alman Ard...

A+A-

Alman Ard Kanalına Erzurumlulardan Siyah Çelenkli ProtestoAlman Ard Kanalına Erzurumlulardan "Siyah Çelenk"li Protesto
 
Alman Konsolosluğu Önünde Toplanan Erzurum Aşkaleliler, Alman Ard Kanalında Yayınlanan "Tatort" Adlı Diziyi Protesto Etti. Dizide Alevi İnançları ve Aile Değerlerinin Karalandığını İddia Eden Grup, Konsolosluk Önüne Siyah Çelenk Bıraktı.

Erzurum Aşkale Dernekler Federasyonu tarafından Alman kanalı ARD'de yayınlanan "Tatort" adlı polise dizinin "Wem Ehre gebührt" (Namusuma layık olmak) bölümünde Alevi inançları ve aile değerlerinin karalanması Alman Konsolosluğu önünde protesto edildi. Yaklaşık 40 kişilik grup, çevik kuvvetin güvenlik önlemleri altında konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

Daha sonra basın açıklaması yapan Federasyon Başkanı Erdal Sağır, "Alevilere karşı önyargıların öne çıkarılması, Alevi inançları ve aile değerlerinin karalanması bizi derin üzüntüye boğdu. Bu film, Alevi toplumunun aile yapısını anlatmıyor, aksine bu tür yayınları yaparak iftiralarla nifak tohumları ekilmek isteniyor. İnsanlar arasında ayrımı ön plana çıkararak vatanımızın birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne karşı olanlar var. Buna duyarsız kalmamız mümkün değil. Bizim ilkelerimizi oluşturan olmazsa olmazlarımızdan iki unsur vardır; bunlardan biri milli değerlerimize sahip çıkmak, ikincisi de aile değerleridir.Bu yüzden Alman Konsolosluğu'na gelerek tepkimizi gösteriyoruz" dedi.

Alman kanalını alkışlarla protesto eden grup, ardından sessiz bir şekilde konsolosluk önünden ayrıldı.

10 Ocak 2008 - İHA 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.