Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuruluşunun 20. Yılını Kutladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuruluşunun 20. Yılını Kutladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuruluşunun 20. Yılını Kutladı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 20. Yılını verdiği bir resepsiyonla...

A+A-

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuruluşunun 20. Yılını KutladıAlmanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuruluşunun 20. Yılını Kutladı.
 
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 20. Yılını verdiği bir resepsiyonla kutladı. Avrupa'dan ve Türkiye'den gelen davetliler, Köln kentindeki AABF merkez binasında Ezgi Center'da kuruluşunun 20. Yılı kutlamalarına katıldı.

Programın açılışında sinevizyon gösterisi ile Alevi derneklerinin Avrupa'daki tarihi süreci ve AABF'nin yaptığı faaliyetlerinin yanı sıra Yol Tv'nin çalışmaları da anlatıldı. Yol Tv'nin de canlı yayınladığı programda AABF Genel Başkanı Turgut Öker açılış konuşmasını yaptı. Öker, Alevilerin Avrupa'da geldiği noktayı anlatarak, Türkiye'de alevilik hakkında bir görüş beyan edilirken AABF'nin görüşü alınmadan karar verilmediğini söyledi.

AABF Federasyonun 20 yıllık süreci içinde hiç kimseye biat etmeden ve hiç bir partinin arka bahçesi olmadan bugüne kadar geldikleri belirten Öker, "AABF'yi AABF yapan varlığı, misyonu ve temsil ettiği güçtür" şeklinde konuştu.

DSP GENEL BAŞKANI SEZER: ALEVİLER TÜRKİYE'DE LAİKLİĞİN VE BİRLİĞİN GARANTİSİ

AABF kurucu üyelerinin de hazır bulunduğu programa DSP Başkanı Zeki Sezer, DSP Milletvekili Süleyman Yağız , CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Yeşiller AP Milletvekili Cem Özdemir, Yeşiller Hessen Milletvekili Mürvet Öztürk, Zaman Gazatesi Avrupa Yayın Yönetmeni Mahmut Çebi ile sivil toplum kuruluşlarından ve Alevi dernekerinden çok sayıda temsilci katıldı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Alevilerin Türkiye'de laikliğin birliğin ve bütünlüğün garantisi olduğunu söyledi. Sezer, Türkiye'de ekonomik, sosyal ve siyasi sıkıntıların olduğunu, bunların aşılması için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu belirtti. DSP lideri, Türkiye'de siyaset eliyle toplumu birbirine düşürecek konuların tartışıldığını öne sürdü.

CHA - 24 Şubat 2008

AABF’nin 20. yılı kutlandı
 
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun  (AABF) kuruluşunun 20. yılını, Pazar günü düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. 2 bine yakın davetlinin katıldığı etkinlikte çok sayıda politikacının yanı sıra aralarında Arif Sağ, Hüseyin Güneş ve Şah Turna’nın da olduğu sanatçılar da hazır bulundu.

Kutlama, Alevi hareketinin tarihini anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, AABF’nin kuruluş amaçları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Tarihsel açıdan bakıldığında 20 yılın uzun bir süre olmadığını söyleyen Öker, Alevilerin tarihlerinde örgütsel olarak ilk defa 20 yıl kopukluk olmadan bu günlere gelmesine dikkat çekti. Öker konuşmasında Türkiye’deki gelişmeleri eleştirerek; “12 Eylül cuntasına ağır bedeller ödendi. Bir çok acılar çekildi. Fakat bu insanlar bütün acılara ve ödenen ağır bedellere rağmen teslim olmadılar. Bu gün şeriat bizi teslim almak istiyor. Aynı devrimci mücadele ruhla hareket edecek toplumsal bir harekata ihtiyaç var. Biz, İran, Cezayir ya da Afganistan olmak istemiyoruz. Biz şeriat istemiyoruz. Şeriat bizim sonumuz demektir, teslim olmayacağız. Kara çarşafa, gericiliğe teslim olmamak için bir araya gelmek zorundayız” dedi.

Kutlamada, DSP Genel Başkanı Sezer, CHP milletvekili Durdu Özpolat, Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Hüseyin Kenan Aydın, Hessen Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Mürvet Öztürk de birer konuşma yaptı. AABF'nin 20. Kuruluş Yılı Resepsiyonu’na DSP Kültür Sorumlusu Hasan Akbulut, Berlin Eyalet Senatosu Milletvekili Evrim Helin Baba (Sol Parti), SPD Hessen Parlamentosu Milletvekili Turgut Yüksel, DİDF Yönetim Kurulu Üyesi Sefariye Ekşi, AABF'nin ilk kurucularının yanı sıra çok sayıda dernek ve kuruluş temsilcisi katıldı. 

Köln/EVRENSEL - 27 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.