Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni yönetimini belirledi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni yönetimini belirledi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni yönetimini belirlediKÖLN -AA- Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu...

A+A-

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni yönetimini belirlediAlmanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni yönetimini belirledi

KÖLN -AA- Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) yeni yönetimini belirledi.

Köln'deki Ezgi toplantı salonunda iki gün süren 11. olağan genel kurulda 12 kişilik yönetim kuruluna girmek için 20 aday yarıştı. 1999 yılından bu yana AABF genel başkanlığını yürüten Turgut Öker, 320 delegeden 239'unun oyuyla en çok oy alan aday oldu.

Öker, seçim sonrasında yaptığı açıklamada, demokratik, olgun ve AABF'ye yakışan bir genel kurul düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "AABF bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkmıştır" dedi.

Büyük özveride bulunan delegelere de teşekkür eden Öker, genel kurulda, Alevilerin son yıllarda Almanya'da kazandığı saygınlığı daha fazla geliştirecek projelerin kabul edildiğini bildirdi.

Öker, AABF'de bugüne kadar kitlesel yapılanmadan kaynaklanan farklı yorumlamalar olduğunu, ancak bu genel kurulla birlikte hem kitlesel, hem de düşünsel anlamda AABF'nin tek vücut hale geldiğini belirtti.

Kitlesel örgütlenmenin enerjisinin pratik işlere yansıyacağını kaydeden Öker, "Özellikle Avrupa'da Alevi olmaktan kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalarımızı artıracağız. Türkiye'de Alevilerin siyası güç olmasına yönelik çalışmalara daha fazla zaman ayıracağız" dedi.

AABF'nin Alman kurumları nezdinde çok saygın bir yere sahip olduğunu ifade eden Öker, "Bu saygınlık 3 yılda daha da artacaktır. Aleviler Almanya'da çok daha fazla yaptıkları projelerle kendinden bahseden bir topluluk olacaktır" diye konuştu.

Kendisinin beşinci kez yönetim kuruluna girdiğini kaydeden Öker, "Bu benim beşinci dönemim. Bana gösterilen teveccüh için delegelere tekrar teşekkür ediyorum. Tüm demokratik kuruluşlara eşit mesafedeyiz. Bizim varlığımızı kabul eden kurumlara önümüzdeki günlerde ziyaretler yapacağız" dedi.

AABF'nin yeni yönetimi Turgut Öker, Ali Ertan Toprak, Gönül Maffert, Eser Polat, Hüseyin Mat, Aziz Aslandemir, Mahmut Akgül, Seydi Koparan, Hüseyin Akpınar, Dursun Karadağ, Devran Başkaya, Halit Büyükgöl'den oluştu. AABF yönetimi, haftaya toplanarak başkanını seçecek ve görev dağılımı yapacak.

Kongreye Almanya Çalışma Bakanı Olaf Scholz, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AABF Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yıldırım, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Danimarka ve İsveç Alevi birlikleri federasyonları genel başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı. 
 
Netgazete.com - 6 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.