Almanya Alevi Gençler Birliği kurultayına yoğun ilgi

Almanya Alevi Gençler Birliği kurultayına yoğun ilgi

Almanya Alevi Gençler Birliği kurultayına yoğun ilgi ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu'na (AABF) bağlı Almanya Alevi Gençler Birliği...

A+A-

Almanya Alevi Gençler Birliği kurultayına yoğun ilgi Almanya Alevi Gençler Birliği kurultayına yoğun ilgi

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu'na (AABF) bağlı Almanya Alevi Gençler Birliği (AGB) Duisburg'da 9. olağan genel kurultayı yapmak için toplandı.

Almanya'nın dört bir köşesinden gençlerin katıldığı iki günlük genel kurultayın birinci gününe yaklaşık 200 delege katıldı. Divan kurulunda AABF yönetim kurulu üyesi Mahmut Akgül, NRW Alevi Bölge yönetimi sekreteri Çağlar Kanar'ın bulunduğu genel kurulda AGB Başkanı Ali Doğan, AABF Genel Başkanı Turgut Öker, NRW Eyaleti Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal, Protestan Gençlik Örgütü Başkanı Mike Corsa ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Bütçe 500 bin Euro

Yönetimin üç yıllık çalışma ve mali raporunun okunduğu genel kurulda AGB Başkanı Ali Doğan şunları söyledi: "Üç yıllık çalışma süremizde önemli işler yaptık. Üye sayımızı 10 binden 33 bine çıkardık. Önceden 43 tane Alevi kültür merkezinde gençlik kurulu varken şimdi bu sayı şu an 84'e çıktı. Üç yıl önce 15 bin Euro olan bütçemiz şimdi 500 bin Euro civarında. Dormund'ta Gençlik Merkezi Bürosu açtık. Burada projelerden ötürü 3 tane eleman çalışıyor. Üniversitedeki Alevi öğrencilerin örgütlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz sadece Alevilerin sorunlarını değil bütün toplumun sorunlarını bir sivil toplum kuruluşu mantığıyla çözmeye çalışmak. Başta ayrımcılık olmak üzere göçmen toplumuna yönelik sorunlarda öncü olmak istiyoruz. Çünkü bu toplumun bir parçasıyız. Alevilik felsefesi ışığında bütün insanlığı kuçaklayarak barış, kardeşlik, özgürce ve birlikte yaşamı arzuluyoruz. İki günlük genel kurulumuzun başarılı geçmesini temenni ediyorum"

AABF Başkanı Turgut Öker ise, “Büyüklere örnek olacak olgunluk ve güzellikte bir genel kurul düzenliyorsunuz. Burada onur duyduğumuz bir gençlik var. Almanya'nın Alevileri sizlersiniz. Burada doğup Aleviliği burada öğrendiniz. Bu anlamda sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Sağlıklı kuşak değişimini sizlerle yaşıyoruz. Almanya'da en güçlü ve gelecek vaadeden en başarılı kurulu Almanya Alevi Gençleri Birliği'dir“ dedi. Genel kurulda AGB başkanı Ali Doğan'ın yeniden aday olmaması yerine Augsburg'tan bilgisayar mühendisi Serdar Akın'ın başkan olması bekleniyor.

Hürriyet Avrupa - 19 Ekim 2010 / Metin ES

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.