Almanya Alevi Gençler Birliği'nin yeni başkanı Serdar Akın

Almanya Alevi Gençler Birliği'nin yeni başkanı Serdar Akın

Almanya Alevi Gençler Birliği'nin yeni başkanı Serdar Akın Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na bağlı Almanya Alevi Gençler Birliği‘nin...

A+A-

Almanya Alevi Gençler Birliği'nin yeni başkanı Serdar Akın Almanya Alevi Gençler Birliği'nin yeni başkanı Serdar Akın

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na bağlı Almanya Alevi Gençler Birliği‘nin Duisburg'da düzenlediği 9. olağan genel kurulda başkanlığa bilgisayar mühendisi Serdar Akın seçildi.

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu'na(AABF) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Almanya Alevi Gençler Birliği'nin (AGB) Duisburg'da düzenlediği iki günlük genel kurulun sonunda Augsburg'dan bilgisayar mühendisi Serdar Akın (27) başkanlığa seçildi. Birlik başkanı hukukçu Ali Doğan’dan yeni görevini devralan Akın, delegelere teşekkür eti. Yaklaşık 400 delegenin katıldığı genel kurulda divan kurulunu AABF yönetim kurulu üyesi Mahmut Akgül ile NRW Alevi Bölge yönetimi sekreteri Çağlar Kanar yönetti.

AABF Genel Başkanı Turgut Öker, NRW Eyaleti Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal, Protestan Gençlik Örgütü Başkanı Mike Corsa ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu genel kurul sonunda 3 yıllık yönetim kurulu şu şekilde belirlendi: Serdar Akın, Ertekin Koçer, Elvan Korkmaz, Mazlum Doğan, Özden Doğan, Sinem Özdemir, Emre Esen, Serpil Aygün-Zorlu ve Cem Selvi.

Yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyleyen yeni başkan Augsburglu bilgisayar mühendisi Serdar Akın şunları söyledi: "Öncelikle iki günlük genel kurulumuz çok başarılı geçmiştir. Almanya’nın dört bir köşesinden buraya gelen arkadaşlarımızla kaynaştık. Gelecek için fikir alışverişinde bulunduk. Felsefemiz, inancımız gereği farklı inançtan ve kültürden olan insanlarla nasıl bütünleşebilir. Toplumsal sorunları nasıl çözebeliriz diye kafa yorduk. 33 bin üye sayımızla önümüzdeki 3 yıl için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bize güvenen canlarımızı ve dostlarımıza yeni dönemde başarılı işler yapacağımıza söz veriyoruz. Almanya’daki 84 gençlik merkezimizle inancımızı, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmak için çalışacağız. Bizi seçen ve destekleyen delegelere sonsuz teşekkür ediyorum.“

Kaynak: hurriyet.de / Metin ES - 20 Ekim 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.