Almanya Alevi Kadınlar Birliği: Alışmayalım, susmayalım! Artık yeter!

Almanya Alevi Kadınlar Birliği: Alışmayalım, susmayalım! Artık yeter!

PİRHA - Almanya Alevi Kadınlar Birliği, ölüm orucu direnişinin 238. gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Gazi Cemevi'nde yaşananlar; haksızlığın,

A+A-

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan ve 238. gününde yaşamını yitiren tutuklu Avukat Ebru Timtik Gazi Cemevinden deyişlerle uğurlanarak İstanbul’da Gazi Mezarlığı’nda annesi Fatma Timtik’in kabrinde sırlandı.

Ebru Timtik’in cenaze erkanı sırasında polis ablukasına ve gazlı müdahale tepki gösteren Almanya Alevi Kadınlar Birliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin haksızlığının, hukuksuzluğunun göstergesi olarak cenazeye polisin saldırmasını “Ebru‘ya karşı kör olan, sağır olan iktidarın kin ve nefretinin göstergesiydi” denildi.

Almanya Alevi Kadınlar Birliğinin açıklamasının devamında, “Hep aynı tablo hep aynı saldırı, devlet tüm gücünü sadece saldırmak için seferber ediyorsa, insanların hiçbir talebini görmüyorsa, vicdan ve adalet hem yüreklerde hem işleyişte tükenmişse artık vahşet yaşanıyor ve normalleştirilmiş demektir. İnsanların en acılı günlerinde yitirdiklerine karşı hiçbir saygı kalmamış, her türlü zor gücüyle bu gün insanlık Ebru‘yu yolcularken bir kez daha katledildi. Alışmayalım, susmayalım! Artık yeter!” ifadeleri yer aldı.

PİRHA/İSTANBUL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.