Almanya’da federasyonun girişimiyle üniversitede ‘Bağlama’ enstitüsü kuruluyor

Almanya’da federasyonun girişimiyle üniversitede ‘Bağlama’ enstitüsü kuruluyor

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) girişimiyle, Alevi inancında kutsal olan ‘Bağlama’ Köln’deki Wuppertal Müzik Yüksek Okulu’nun ders müfredatına giriyor. Seçmeli ders olacak bağlama için eğitmenlerden biri de Sanatçı Kemal Dinç.  Almanya Al

A+A-

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) girişimiyle, Alevi inancında kutsal olan ‘Bağlama’ Köln’deki Wuppertal Müzik Yüksek Okulu’nun ders müfredatına giriyor.

Üniversitede ‘Bağlama’ dersinin seçmeli olacağı ve çalışmaların başında Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Eğitim Sorumlusu Sanatçı Kemal Dinç ve Nihat İman’ın da yer alacağı öğrenildi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Kültür ve sanat adına attığı dev bir adım kutsal enstrümanımız olan bağlamanın üniversitelerde bir bilim dalı olarak kabul görülmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz toplantıda, AABF ve Köln/ Wuppertal Müzik Yüksek Okulu (HfMT) olarak birçok ortak karar almış bulunmaktayız. Konservatuar kurma çalışmalarımız dahilinde Köln ve Wuppertal Müzik Yüksek Okullarıyla birlikte bağlama merkezli ortak projelerin önümüzdeki sömestrde hayata geçirilmesiyle birlikte bağlamanın üniversitelerde pedagojik ve sanat dalı olarak kürsülendirilmesi kararlaştırıldı” dedi. 

PİRHA/ ALMANYA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.