Almanya’da ilk Alevilik dersi alan öğrenciler şimdi öğretmen oldu

Almanya’da ilk Alevilik dersi alan öğrenciler şimdi öğretmen oldu

Almanya'da Alevilik dersleri sürüyor. Bavyera Bölgesi'nde Alevilik dersleri koordinatörleri ve temsilcileri zoom sosyal iletişim ağı üzerinden bir toplantı yaptı. İlk Alevilik dersi alan öğrenciler şimdi öğretmen olarak müracaat etti. Avrupa Alevi Birlik

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Bavyera Bölgesi’nde Alevilik dersleri koordinatörleri ve temsilcileriyle zoom sosyal iletişim ağı üzerinden bir toplantı yaptıklarını belirtti. Mat, Almanya’da ilk Alevilik dersleri alan öğrencilerin şimdi öğretmen olarak başvurduğunu kaydetti.

Hüseyin Mat şu bilgileri paylaştı:

“Dün Alevilik derslerine katılan öğrenciler, bugün Alevilik derslerini vermek için eğitimlere başlıyorlar… Koşullar zor olsa da, Alevilik dersleri çalışmalarımızı aksatmadan inatla sürdürüyoruz…Bavyera Bölgesi’nde Alevilik dersleri (ARU) koordinatörlerimiz ve temsilcilerimizle ile birlikte zoom sosyal iletişim ağı üzerinde bir toplantı gerçekleştirdik. Katılımcılar ile birlikte Alevilik derslerinin daha başarılı olabilmesi amacıyla karşılıklı fikirlerimizi ve önerilerimizi paylaştık.Ardından Kuzey Ren Vestfalya Bölgesi’nde Alevilik dersi veren öğretmenlerimiz için bilgilendirme etkinliğini organize ettik. Aday öğretmenler ve konuyla ilgilenen canlarımız için, Alevilik dersi ve verilecek eğitim konusunda bilgi sunduk.

“ALEVİLİK DERSİNİ İLK ALAN ÖĞRENCİLER ALEVİLİK DERSİ ÖĞRETMENİ OLMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİ”

Görüşmemizde bizleri heyecanlandıran konu ise; katılımcı canlarımızdan bazılarının Almanya’da Alevilik dersleri başladığında derslere katılan ilk öğrencilerimizin olmalarıydı. Bu öğrencilerimizin bugün Alevilik dersi öğretmeni olmak için müracaat etmeleri bizleri hem mutlu etti, hem de gururlandırdı.Hep birlikte verdiğimiz emeklerimizin meyvelerini teker teker toplamanın en derin mutluluğunu yaşıyoruz. Alevilik derslerinin başarılı olması konusunda destek veren, katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

PİRHA/ ALMANYA

Almanya’da ilk Alevilik dersi alan öğrenciler şimdi öğretmen oldu

Almanya’da ilk Alevilik dersi alan öğrenciler şimdi öğretmen oldu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.