Almanya’nın Sivas sanığını iade etmemesine karşı parlamenterler ve Aleviler göreve çağrıldı

Almanya’nın Sivas sanığını iade etmemesine karşı parlamenterler ve Aleviler göreve çağrıldı

Almanya, Sivas Madımak Katliamı'nın firari sanıklarından Murat Sonkur'un iade talebini reddetti. Almanya'nın bu kararına tepki gösteren Sivas Katliamı davası avukatı Özgür Piroğl

A+A-

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sivas Katliamı davasının üç firari sanığından Murat Sonkur’un Almanya’dan iadesi edilmesi talebine olumsuz yanıt geldi. Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 23 Temmuz 2020’de gönderdiği notada, Sonkur’un iadesinin onaylanmasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesi ihtimali bulunması nedeniyle mümkün olmadığını savundu. Söz konusu yanıt, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla mahkeme dosyasına girdi.

AVUKAT ÖZGÜR PİROĞLU’NDAN ALMAN DEVLETİNE TEPKİ

Almanya’nın bu kararına katliamda yaşamını yitiren Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa’nın Avukatı Coşkun Özgür Piroğlu tepki gösterdi.

PİRHA’ya konuşan Piroğlu, Almanya’dan gelen yazının mahkemeye yeni geldiğini belirterek, “Almanya’nın baştan beri bu katilleri koruduğunu her zaman söylüyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığının terör listesine bu üç kişinin eklenmesi taleplerine hala bir yanıt gelmediğini belirten Av. Piroğlu, Adalet Bakanlığı’nın yazısında Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmanın terör suçu olduğunu, bunun da önemli olduğunu ifade etti.

ALMANYA’DAKİ ALEVİ ÖRGÜTLERİ VE PARLAMENTERLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Türkiye’de idam cezası olmadığını ve Almanya’nın bu tavrının anlaşılmaz olduğunun altını çizen Piroğlu, Alman parlamenterlerini, Sosyalist, sosyal demokrat milletvekillerini, Almanya’daki Alevi milletvekillerini göreve çağırdı. Bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirten Piroğlu, konuyu Almanya’nın parlamentosuna taşımaları gerekiyor” dedi.

Almanya’daki Alevi örgütlerini de göreve çağıran Piroğlu, Alevilerin Alman devletini sıkıştırmaları gerekiyor bu konuda” diye konuştu.

PİRHA/ İSTANBUL 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.