Alternatif Gazetesi Bugün bayilerde

Alternatif Gazetesi Bugün bayilerde

Alternatif Gazetesi Bugün bayilerde Özgür ve muhalif basın geleneğinden gelen gazeteler üzerindeki baskılar sürerken, 19 Mayıs günü...

A+A-

Alternatif Gazetesi Bugün bayilerde Alternatif Gazetesi Bugün bayilerde

Özgür ve muhalif basın geleneğinden gelen gazeteler üzerindeki baskılar sürerken, 19 Mayıs günü Alternatif adıyla günlük bir gazete okurlarıyla buluşacak.

Özgür ve muhalif basın geleneğinden gelen gazeteler üzerindeki baskılar sürerken, 19 Mayıs günü Alternatif adıyla günlük bir gazete okurlarıyla buluşacak. Alternatif Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Hüseyin Aykol, okurlarından gelen yoğun talep üzerine Alternatif isimli gazeteyi çıkarmaya karar verdiklerini söyledi.

Türkiye’de alternatif bir medyaya ihtiyaç olduğuna işaret eden Aykol, “atv ve Sabah grubundan sonra Kanaltürk’ün de AKP yanlısı işverenler tarafından alınması üzerine ülkemizde alternatif medya kuruluşlarına olan ihtiyaç daha da arttı. Elbette Evrensel ve Birgün gibi kimi muhalif basın yayın organları olsa da özgün habercilikte halen önemli bir eksiklik vardı. Biz bu boşluğu doldurmak amacıyla yayına başlıyoruz” dedi.

Gazetenin 12 sayfa çıkacağını belirten Yayın Kurulu üyesi Aykol, “Kültür, sanat, ekonomi, politika, kadın, dünya, insan hakları gibi sayfalarımız olacak. Ancak daha sonra sayfa sayımızı artıracağız” diye konuştu.

EVRENSEL - 19 Mayıs 2008

Alternatif Gazetesi yarın bayilerde
 
İSTANBUL (LNA) Türkiye'de muhalif kesimlerin sesini yükseltecek yeni bir günlük gazete yarın bayilerde olacak. Alternatif adı verilen gazete özgür basın geleneğinin bir devamı olacak.

Gazete'nin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Cevat Düşün, ‘'gazetemiz emekten, gerçeklerden, ezilenlerden yana bir yayın politikası izleyecek'’ dedi.

Türkiye'de 19 Mayıs pazartesi günü Alternatif isimli yeni bir günlük gazete yayın hayatına başlıyor. 12 sayfa olarak okuyucuların karşısına çıkacak gazete zengin bir içeriğe sahip. Türkiye'de ezilenlerin ve muhaliflerin kendilerini bulabilecekleri bir gazete misyonu edinen Alternatif Gazetesi'nde kadınlara da özel bir sayfa ayrılmış. Ayrıca politika, dünya, ekonomi-emek ve kültür ve yaşam sayfaları da gazetenin diğer yüzü.

İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Cevat Düşün, gazetelerinin misyonunu ve yayın politikası hakkında bilgi verdi: ‘'Türkiye'de hala katı bir inkarcı zihniyetin sürdüğü, insanların hala baskıya maruz kaldığı, düşünce ve kimlik özgürlüğünün yok sayıldığı bir gerçektir. Basın yayın organları büyük oranda iktidarların gerçekleri çarpıtan, gizleyen ve baskıları meşrulaştıran araçları haline gelmiş bulunuyor. Bütün bunlara karşı, Kürtler başta olmak üzere bütün toplumsal kimliklerin kendilerini ifade etmeleri, emekçilerin, kadınların, gençlerin, haklarını ve seslerini duyurmaları için yeni bir alternatif sunuyoruz. Gazetemiz, emekten, gerçeklerden, ezilenlerden yana bir yayın politikası izleyecek. Gizlenenleri ortaya çıkarma ve demokrasi mücadelesini yükseltme amacını taşıyacak. Bu nedenle hergün gazetelerin kapatıldığı, düşünce ve basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı bir ülkede özgür basının ısrarcısı olacağız. Kadınların mücadelelerine özellikle yer verilecek. Bilindiği gibi Türkiye'de kadınlara özel sayfalarında özel bir yer veren Gündem gazetesi geleneğiydi. Biz bu geleneği sürdüreceğiz.'’

GAZETENİN YAZARLARI KİMLER?

Sadece gerçekleri yazdıkları için kapatılan onlarca gazetenin mirasını ve geleneğini sürdürme iddiasında olan Alternatif Gazetesi'nin yazar kadrosunda; Selahattin Erdem, Ragıp Zarakolu, Veysi Sarısözen, Delil Karakoçan, Hüseyin Aykol, Yüksel Genç, Mustafa Yalçıner, Hicri İzgören bulunuyor.
 
www.librenews.eu - 19 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.