Alternatif gazetesine destek ziyareti

Alternatif gazetesine destek ziyareti

Alternatif gazetesine destek ziyareti Geçtiğimiz cumartesi günü kapatılan Alternatif gazetesine destek ziyaretleri sürüyorGazetenin...

A+A-

Alternatif gazetesine destek ziyaretiAlternatif gazetesine destek ziyareti

Geçtiğimiz cumartesi günü kapatılan Alternatif gazetesine destek ziyaretleri sürüyor

Gazetenin Ankara bürosuna yapılan ziyarette yazar Fikret Başkaya, “Özgür Gündem gazetesi geleneğinden gelen gazetelerin başına gelenlerin dünyada başka örneği yoktur” dedi.

Ankara Düşünce Özgürlüğü Girişimi’nden Yazar Fikret Başkaya, Ayhan Bilgen, Mustafa Kahya, Hüseyin Taka, Hüseyin Acıpınar, Serpel Köksal, Ali Ersin Gür, Ali Özkan, Mahmut Konuk, Muharrem Demirkıran, Tayfun İşçi, İrfani Şen, Hüseyin Aydoğdu, Metin Uzunöz, Hüseyin Gevher, İbrahim Akyol ve Ruşen Sümbüloğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Alternatif gazetesi ile dayanışma amacıyla Alternatif gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan yazar Fikret Başkaya, gazetenin başına gelenlerin Türkiye’deki rejimin aynası olduğunu belirterek, “Siz kararlı duruşunuzdan taviz vermeden yayınınıza devam ediyorsunuz. Ne onlar pes ediyor ne de siz. 15-20 yıldır özgür düşünceye yönelik baskılara karşı duruyoruz. Bundan sonra da tavır koymaya devam edeceğiz. Bizler rejimi teşhir etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Başkaya, Özgür Gündem gazetesi geleneğinden gelen gazetelerin başına gelenlerin dünyada başka bir örneğinin olmadığını belirterek, “Böyle bir vaka dünyada olmadığı gibi, bu kadar kapatılan, sorun çıkarılan bir gazetenin de dünyada başka bir örneği yok” diye konuştu.

‘Demokratik kesimler bu durumu tabii görüyor’

Alternatif Gazetesi Yazarı Hüseyin Aykol ise kendilerine destekte bulunan herkese teşekkür ettiklerini ve dayanışmaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın kendilerini hedef alan açıklamalarından sonra 12 farklı gazetenin çıktığını ve bunların tam 34 kez kapatıldığını hatırlatan Aykol, “Cumartesi günü Alternatif’in kapatılmasıyla 35 oldu. Bu korkunç bir şey. Demokrat kesimlerde de artık bunu tabii görme var. Asıl kötü olan da bu. Demokratik kamuoyu ‘nasıl olsa yarın yine çıkarlar’ diyor. Ama her çıkışımızda biz kan kaybediyoruz. Gerek dağıtım ağında, gerek yeni ismin halk tarafından bilinmesi konusunda gerekse de tiraj konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

(Ankara/DİHA) - EVRENSEL - 26 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.