Altı cemevi, üstü cami bina yapıldı

Altı cemevi, üstü cami bina yapıldı

AKP MİLLETVEKİLİ MEHMET ÇİÇEK: Altı cemevi, üstü cami bina yapıldı AKP hükümeti, Alevi kesimin "cemevlerinin ibadethane...

A+A-

Altı cemevi, üstü cami bina yapıldıAKP MİLLETVEKİLİ MEHMET ÇİÇEK: Altı cemevi, üstü cami bina yapıldı
 
AKP hükümeti, Alevi kesimin "cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi" talebini değerlendirmeye alırken, Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Toraman köyünde altlı üstlü cami ve cemevi yapıldı. Binanın açılışını bir süre önce yapan AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, camide cem ayininin mahsuru olmadığını söyledi.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olan Çiçek, Kanal A'da önceki gece yayınlanan "Görüş Farkı" programında, bir süre önce Türkiye'de bir ilke imza atılarak Yozgat'ta alt katı cemevi üst katı cami olan bir bina yaptırıldığını söyledi.

'İlki Fatsa'da yapıldı'

Çiçek, "Camide namaz kılınır, cemevinde semah yaparlar" diye konuştu. "Aleviler Sünnidir, Sünniler Alevidir" diyen Çiçek, şunları söyledi: "Cemevi, cami ile ev arasında bir kademedir. Caminin alternatifi değildir."

Alevi kökenli CHP'li Yılmaz Ateş ise altı cemevi üstü cami olan ilk uygulamanın yıllar önce Fatsa'da yapıldığını belirtti.

ÖNDER YILMAZ Ankara
MİLLİYET - 30 Kasım 2007

Altun: Alevilikle ilgili çalışma yok

Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in kendisine kamuoyunda tartışılan Alevi açılımı konusunda hükümetin böyle bir çalışmasının olmadığını aktardığını söyledi.

Çiçek'le önceki gün Başbakanlık'ta görüşen Altun, ANKA'nın sorularını yanıtladı. Görüşmede, AKP'li Reha Çamuroğlu'nun ortaya attığı "AKP'nin Alevi açılımlarını" değerlendirdiklerini söyleyen Altun, Çiçek'in kendisine, "Bizim böyle bir politikamız yok. Ne Başbakan Erdoğan'ın ne de AKP üst yönetiminin bu konudan haberi var. Çamuroğlu sadece iftar yapma önerisi getirdi. Onun dışında Alevilere yönelik bir çalışmamız yok" dediğini söyledi.

ANKA - MİLLİYET - 30 Kasım 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.