Altı davanın altısını da kazandı!

Altı davanın altısını da kazandı!

Ankara 2. İdare Mahkemesi, Eryılmaz’ın hukuksuz davrandığına karar verdiAltı davanın altısını da kazandı! Ankara 2. İdare Mahkemesi, 2007 yılı...

A+A-

Altı davanın altısını da kazandı! Ankara 2. İdare Mahkemesi, Eryılmaz’ın hukuksuz davrandığına karar verdi

Altı davanın altısını da kazandı!

Ankara 2. İdare Mahkemesi, 2007 yılı sicil notunu düşük bularak dava açan eski Başkan Yardımcısı Yüksel Işık’ı haklı buldu. Mahkeme, Eryılmaz dönemi Çankaya Belediyesi’nin Işık’a objektif davranmadığına karar vererek, düşük sicil notunu iptal etti. Böylece Işık, Eryılmaz’a karşı açtığı altı davanın altısını da kazanmış oldu.

Çankaya Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın, kendisiyle çalışmayı reddedip yürüttüğü Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Yüksel Işık’a verdiği cezalar yargıdan geri dönmeye devam ediyor.

Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde görülen düşük sicil notu davası da Işık’ın lehine sonuçlandı.  Daha önce iki kez sürgüne gönderilmesine, bir kez sicilinin gerekçesiz bozulmasına, bir kez de haksız maaş kesme cezası verilmesine karşı açtığı davaları kazanan Işık, (75) olarak belirlenen 2007 sicil notunun objektif kriterlere göre verilmediği iddiasıyla açtığı davayı da kazandı. Ankara 2. İdare Mahkemesi, Işık’a ait sicil notunun (75) olarak belirlenmesini gerektirecek hukuken geçerli herhangi bir neden bulunmadığı ve objektif esaslara uygun olarak düzenlenmediği gerekçesiyle Eryılmaz’ın verdiği düşük sicil notunu iptal etti. Mahkeme, “daha önceki yıllardaki sicilleri çok iyi olan davacının, 2007 yılı sicilinin düşürülmesinin herhangi bir somut bilgi ve belgeye dayanmaması objektiflik ilkesine aykırıdır” hükmüne vardı.

Eryılmaz’ın Belediye Başkanı seçilmesinden kısa bir süre sonra, aralarındaki üslup farkı ve yönetme anlayışındaki farklılığı gerekçe göstererek, yürüttüğü Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Yüksel Işık ile Eryılmaz arasındaki hukuk mücadelesinde bir etap daha geride kaldı. 2007 yılı sicil notunun gerekçesiz olarak çok düşük verildiğini öğrenen Işık’ın 2008 yılında, Ankara 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava, Eryılmaz’ın başkanlık döneminin bitmesinden yaklaşık bir yıl sonra sonuçlandı. Tarafların iddia ve savunmalarını değerlendiren Mahkeme, Eryılmaz yönetiminin Işık’a karşı objektif ilkelere uygun hareket etmediği sonucuna vararak, (75) sicil notunu iptal etti.

“İşlem hukuka aykırı”

Mahkeme kararında şöyle denildi:

“...yetkili sicil amirlerince düzenlenen sicil raporlarının doğurduğu hukuki sonuçların ağırlığı dikkate alındığında, her yıl için yeniden düzenlenmek suretiyle ilgili memurun o yıl içindeki mesleki bilgisini, deneyimini, tutum ve davranışlarını ortaya koyan ve tüm bu hususların değerlendirilmesinden sonra oluşan hukuki bir belge niteliği taşıyan sicil raporlarında ‘SİCİLLERİN OBJEKTİFLİĞİ’ ilkesi çerçevesinde yetkili sicil amirlerinin kanaatinin oluşmasına etki eden hususların somut bilgi ve belgeye dayandırılmasının bir zorunluluk arz edeceği tartışmasızdır... daha önceki yıllardaki sicilleri çok iyi olan davacının, 2007 yılı sicilinin düşürülmesinin herhangi bir somut bilgi ve belgeye dayanmaması objektiflik ilkesine aykırı olarak düzenlendiği sonucuna varıldığından (75) olarak düzenlenen 2007 yılı sicilinde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.”

Altıncı kez kazandı

Eryılmaz döneminde bir çeşit mobinge maruz kalan Işık, 2. İdare mahkemesi’nin bu kararıyla birlikte açtığı altı davayı da kazanmış oldu. Bunlardan ikisi sürgün, ikisi düşük sicil, biri maaş kesmeyle ilişkiliydi. Işık, Eryılmaz’a karşı bir de tazminat davası açmış ve kazanmıştı. Eryılmaz’ın Mart 2009 seçimlerinin hemen öncesinde Işık’a verdiği maaş kesme cezasına ilişkin dava ise karar aşamasında.

KAYNAK : Alevihaber.com - 27 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.