Altındağ'da 2 Temmuz anması

Altındağ'da 2 Temmuz anması

Altındağ'da 2 Temmuz anması Sivas nasıl unutulur ki! TKP Altındağ İlçe Örgütü ve Umut Kültür Derneği "Sivas'ı...

A+A-

Altındağ'da 2 Temmuz anmasıAltındağ'da 2 Temmuz anması
 
Sivas nasıl unutulur ki! TKP Altındağ İlçe Örgütü ve Umut Kültür Derneği "Sivas'ı Unutmadık, Unutturmayacağız" adlı bir etkinlik düzenledi.

soL (ANKARA) Altındağ Doğantepe Mahallesi'nde TKP ilçe örgütü ve Umut Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Sivas'ı Unutmadık, Unutturmayacağız" adlı etkinlik Yurtsever Cephe İşçi Korosunun söylediği marşlarla başladı. Etkinlikte konuşma yapan TKP üyesi Veli Üzgün, Sivas katliamının üzerinden yıllar geçmesine rağmen gericiliğin bu topraklarda emperyalist planların uzantısı olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti. Üzgün bunun hesabının emperyalizmin işbirlikçisi AKP'den sorulacağını ifade etti.

Hazırlanan ortak metinde, Sivas katliamının önceden planlanmış, örgütlenmiş faşist gerici bir saldırı olduğu; devlet ve sermaye düzeninin bu yolla, emekçileri, ezilenleri alevi-sunni yapay ayrımıyla bölerek karşı karşıya getirdiği, daha kolay yönetebilme amacını taşıdığı belirtildi.
 
Emekçilerin devlet ve sermaye düzeni karşısında birleşik mücadele vermesinin devletin korkulu rüyası olduğunun belirtildiği açıklamada emekçilere karşı yapılan saldırıların bugün de artarak sürdüğü kaydedildi. Tüm bu katliamları planlayan sermaye düzeninin bugünkü temsilcisi AKP'ye karşı mücadele vurgusunun öne çıktığı etkinlikte bir şiir dinletisi sunuldu. Etkinlik Umut Kültür Derneği Müzik Topluluğu'nun dinletisiyle sona erdi.

SOL HABER - 30 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.