Alvar Köyü'ne Cem ve Kültür Evi

Alvar Köyü'ne Cem ve Kültür Evi

Alvar Köyü'ne Cem ve Kültür EviMalatya'nın Kuluncak ilçesine bağlı Avlar köyüne iyiliksever bir yurttaş tarafından...

A+A-

Alvar Köyü'ne Cem ve Kültür EviAlvar Köyü'ne Cem ve Kültür Evi

Malatya'nın Kuluncak ilçesine bağlı Avlar köyüne iyiliksever bir yurttaş tarafından cemevi yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Abbas Uğurlu, iyiliksever bir yurttaş tarafından yaptırılan binanın PSAKD'ye bağışlandığını söyledi. Uğurlu, bu binanın Kuluncak ilçesi Alvar Köyü Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi olarak köy halkının hizmetine sunulacağı kaydetti.

Uğurlu şöyle dedi: “Hayırsever bir vatandaşımız tarafından derneğimize bağışlanan binayı, Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür evi olarak adlandırdık. Kuluncak İlçesi Alvar Köyü'nde yapılan Cem Evinin açılışı 20 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00'de gerçekleşecektir. Tüm Alevi dostlarımızı bu açılışta görmek istiyoruz.”

"ALEVİ KÖYÜNE CAMİDEN VAZGEÇİLSİN"

PSAKD Malatya Şube Başkanı Abbas Uğurlu, şöyle devam etti: “Açılışta ilk olarak semah gösterisi yapılacak. Daha sonra mahalli sanatçıların eşsiz türküleriyle, köy halkı iki sevinci bir arada yaşayacaktır. Çünkü artık cemevlerinin yasallaşmasını ve Alevilerin ibadet yeri olarak kabul edilmesini istiyoruz. Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilsin. Yani biz Aleviler olarak, kendi imkânlarımızla cemevi yaptırırız. Ayrıca köylerde yapılan cemevlerinin Pir Sultan Abdal kültür Derneği'nin aynı çatısı altında toplanarak, yasal statüye kavuşmasını istiyoruz.”

Alvar Köyü'ne Cem ve Kültür Evi

(Yenigün) - 16 Temmuz 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.