Amaçları, Türkiye'yi İslam devleti yapmak

Amaçları, Türkiye'yi İslam devleti yapmak

CHP, TARİKATLAR İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINI İSTEDİ'Amaçları, Türkiye'yi İslam devleti yapmak'CHP, tarikatların...

A+A-

Amaçları, Türkiye'yi İslam devleti yapmakCHP, TARİKATLAR İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINI İSTEDİ

'Amaçları, Türkiye'yi İslam devleti yapmak'

CHP, tarikatların elinde 3 bine yakın okul, pansiyon ve kurs olduğunu savunarak eğitim kurumlarında tarikat örgütlenmelerinin tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi

CHP, okullar ve yurtlardaki tarikat örgütlenmelerinin tespiti için Meclis araştırması istedi.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, son zamanlarda meydana gelen okullardaki dini baskılara ilişkin olaylar anımsatıldı. Bu olayların münferit olmadığı vurgulanan önergede şöyle denildi: 

'Amaç İslam devleti'

"Eğitim kurumlarımızdaki laik eğitim karşıtı uygulamalar son yıllarda ciddi boyutlarda artarak, endişe verici ve aynı zamanda çok tehlikeli bir noktaya ulaşmıştır. Daha önceleri bireysel olarak değerlendirilen bazı uygulamaların, artık örgütlü ve bilinçli yapıldığı hususu tereddüt götürmez bir hal almıştır. Devlet okulları, özel okullar, dershaneler, kurslar, öğrenci pansiyonları ve yurtları, dini baskılara maruz kalmakta ve tarikatların örgütlenme alanı olarak kullandıkları kurumlar haline gelmektedir."

Kutlu Doğum haftalarındaki etkinlikler, okullarda dini yayınların dağıtımı, türban takma, oruç tutma ve namaz kılma baskılarıyla devam eden uygulamaların çağdaş demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti rejimini tehdit eder duruma geldiği vurgulanan önergede şöyle devam edildi:

"Bu baskılar özellikle geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde kendini göstermekte, bu durum ise zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır. Yani gelecek hedefleri şimdiden belirlenmiştir. Eğitim kurumlarından başlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni bir İslam devleti haline getirmenin altyapısını kurmak gibi bir amaç güdülmektedir. Bunları görmezden gelmek ya da münferit bazı olaylarmış gibi değerlendirmek mümkün değildir."

Halen tarikatların elinde 3 bine yakın okul, pansiyon, dershane ve kurs bulunduğu belirtilerek, "Bu baskıların artık devlet okullarında da bariz bir şekilde artış gösteriyor olması düşündürücüdür. Tarikatlar birçok okulumuzda cirit atar hale gelmiştir ve okul yöneticileri de buna seyirci kalmakta, hatta destek bile verebilmektedirler" denildi.

Önergede, Amasya'da 4 kız öğrencinin baskı nedeniyle okul değiştirdiği de anımsatılarak, bu olayların daha tehlikeli boyutlara ulaşmaması için, eğitim kurumlarındaki tarikat örgütlenmesinin tespiti ve bir Meclis araştırması açılması istendi.

ANKARA Milliyet - 29 Kasım 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.