Amasya'da Alevi Köylerine Cami Yapılıyor

Amasya'da Alevi Köylerine Cami Yapılıyor

AMASYA’DA YEDİ ALEVİ KÖYÜNE İMAM ATANDIKöylere cami yapılıyorAMASYA - Amasya’daki Alevi köylerine cami yapılması ve kadrolu...

A+A-

Amasya'da Alevi Köylerine Cami YapılıyorAMASYA’DA YEDİ ALEVİ KÖYÜNE İMAM ATANDI

Köylere cami yapılıyor

AMASYA - Amasya’daki Alevi köylerine cami yapılması ve kadrolu imam atanması tepki çekiyor. Alevi köylerinin muhtarları, konuyla ilgili olarak görüştükleri yetkililerden, “köyünüze cami yapılırsa devletten daha çok yardım alırsınız” şeklinde yanıtlar aldıklarını iddia ettiler.

Amasya merkeze bağlı Ardıçlar köyü ve üç mezrası ile birlikte Abacı, Yeşilöz, Direkli, Hasabdal, Yağcıabdal, Şarklı, Saz Köyü ile birlikte Alevi köylerine cami yapılıp kadrolu imam atandı. Dini baskılar nedeniyle Kız Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi’ni bırakan dört kız öğrencinin köyü Böke’ye de cami temeli atıldığı, İl Müftüsü Selami Emen’ in de buradaki inşaatla doğrudan ilgilendiği belirtildi.

Böke köylülerinden Mustafa Çanakçı, “Eskiden beri cami denilen ancak cem ibadetimizi yaptığımız eski bir bina vardı. Burayı yıkıp, müftülük cami temeli attı. Bize de ters geliyor. İsteyerek yapmıyoruz. Kendi imkânlarımızla yapmamız da mümkün değil. Cem ibadetimizi düğün salonu olarak kullandığımız yerde yapıyoruz” diye konuştu.

MEHMET MENEKŞE
CUMHURİYET - 13 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.