Amasyalılardan AKP'ye protesto

Amasyalılardan AKP'ye protesto

Amasyalılardan AKP'ye protesto     İstanbul AKP İl Binası önünde dün bir basın açıklaması gerçekleştiren...

A+A-

Amasyalılardan AKP'ye protestoAmasyalılardan AKP'ye protesto   
 
İstanbul AKP İl Binası önünde dün bir basın açıklaması gerçekleştiren Amasyalılar Dernek Platformu ve Sivil Toplum Kuruluşları, Amasya'da yaşanılan Sunni-Alevi ayrımının kardeşlik ve dirliğe yönelik yapılmış bir provokatif saldırı olduğunu söyleyerek, olaya tepki gösterdiler. Dernek adına söz alan Amasya Alevi Dedesi Dursun Zebil, geçtiğimiz günlerde Amasya Kız Meslek Lisesi'nde yaşanılan skandal olay sonucunda dini baskıyla karşılaşan kız öğrencilere destek vermek için toplandıklarını belirterek "AKP'nin son günlerde Alevi vatandaşlara yönelik sıcak mesaj verme gayretlerinin ne kadar ciddiyetsiz olduğunun en son kanıtı Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde yaşanan bu olaydır" dedi.

DİNİ BASKI SONUCU AYRILDILAR

Amasya Alevi Dedesi Dursun Zebil, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde yaşanılan olayı kınadıklarını belirterek, "Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okuyan bazı kız öğrenciler dini baskı sonucu okullarından ayrılmak zorunda kaldılar. Konunun medyaya yansıması üzerine AKP'ye mensup bir kaç milletvekili TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Zafer Üskül başkanlığında Amasya'ya geldiler ancak olayı aydınlatıp adalet duygusunun gereklerini yerine getirmeyi değil ört bas edip olayın mağduru kız öğrencilere gözdağı vermeyi yeğlemişler. AKP son günlerde Alevi vatandaşlara yönelik sıcak mesaj verme gayretlerinin yaptığı bu tutumla ne kadar ciddiyetsiz olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

BİR ÖĞRETMEN OLMALI

Öğretmenler Günü'nde Adana'da yaşanılan Tevhide Kütük olayını hatırlatan Zebil, Kozan İmam Hatip Lisesi'nde okuyan ve 'Bir Öğretmen Olmalı' adlı kompozisyonla birinci olan Tevhide Kütük'ün baş örtülü olduğu gerekçesi ile Kaymakam Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çoğur'un kürsüden indirilmesinin ardından Adana'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın salonu terk ettiğini belirterek, yaşanılan iki olayda AKP Hükümeti'nin farklı tutumlarına dikkat çekti.

Dün Amasya, bugün Adana, yarın İstanbul, Edirne, Kars, bütün bu olayların çocukların psikolojisinin bozulmasına neden olduğunu söyleyen Amasya Alevi Dedesi Dursun Zebil, "Amasya Alevisi, Sunnisi ve her inanca mensup olanıyla tam bir kardeşlik ve dirlik içinde insanların yaşadığı bir şehirdir. Yaşanılan bu olay Amasya'nın birliğine yönelik bir saldırıdır. Bizler bu olanlara karşı durarak, mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

ELÇİN YILDIRAL
BirGün / 09.12.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.