Anadolu Ajansı'nda Alevi Operasyonu

Anadolu Ajansı'nda Alevi Operasyonu

Anadolu Ajansı'nda Alevi OperasyonuCNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz OĞHAN'ın "AA görmedi ama cezayı da engelleyemedi..."...

A+A-

Anadolu Ajansı'nda Alevi OperasyonuAnadolu Ajansı'nda Alevi Operasyonu

CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz OĞHAN'ın "AA görmedi ama cezayı da engelleyemedi..." başlıklı bugünkü köşe yazısında hayli ilginç ayrıntılar var.. Askeriye, yargı derken şimdi de Anadolu Ajansı'nda mı Alevi Tasfiyesi başladı dedirten o köşe yazısı:

AA görmedi ama cezayı da engelleyemedi...

Yavuz OĞHAN / CNN TÜRK

Birkaç ay önceydi. Tunceli Valisi Mustafa Yaman seçim döneminde yaptığı yardımlar nedeniyle Yargıtay’da yargılanıyordu, ilk duruşmasına çıkmıştı. Biri hariç Ankara’daki gazeteciler seçim döneminde çok tartışılan bu ismin ilk duruşmasını kaçırmıştı. Duruşma salonunda sadece Anadolu Ajansı’nın muhabiri vardı. Ama onun orada olması Vali’nin ilk duruşmasının haber olmasını sağlayamadı. Çünkü duruşma bittiğinde Vali “bunu haber yapmayacaksın” dedi muhabire.

Muhabir “ben yazarım kararı Ajans yönetimi verir” dedi. Tartışma sertleşti. Vali araya hatırlı kişileri koydu ve o haber Anadolu Ajansı’nın haber dizinine girmedi.

Eee, ne de olsa Vali Mustafa Yaman seçim döneminde AKP’ye destek vermekle suçlanıyordu, iktidarda AKP vardı, zaten olay yerinde de Ajans dışında hiçbir gazeteci yoktu, bu durumda haber verilmezse kimsenin de haberi olmazdı. O haber olmadı ama Vali Mustafa Yaman da kurtulamadı.

Yargıtay Vali’yi seçim yasaklarına uymadığı gerekçesiyle cezalandırdı, memuriyetten men edilmesine ve yedi ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Suçu ilk kez işlediği için cezaları ertelendi. Zamanın Tunceli şimdinin Giresun Valisi böylece görevine devam edebilecek…

Anadolu Ajansı'nda Alevi OperasyonuAncak ben sözü Anadolu Ajansı’na getirmek istiyorum. Anadolu Ajansı Türkiye'nin sesi. Kim ne dedi, nerede ne haber var hepsini mümkün olan en hızlı biçimde haber ekranlarına taşıyan bir kuruluş Anadolu Ajansı. Ancak son dönemde siyasi partilerin etkisi görülmeyecek gibi değil. Biz gazetecilerin en güvendiği kaynak bu nedenle güven yitiriyor. Objektiflikten uzaklaşıyor. Ama sadece haberleriyle değil yönetimde yaptığı uygulamalarla da….

Kısa süre sonra Anadolu Ajansında genel kurul yapılacak. Yeni yönetim belirlenecek. Bu yeni yönetim belirlenmeden önce Ajansın en kritik noktalarında dikkat çekici atamalar, görevden almalar istifalar var. Birileri birilerinin ayağını kaydırmak için uğraşıyor ve bunda da başarılı oluyor. Bakana kadar giden raporlar, Alevi örgütlenmesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine düğmeye basılıyor, yıllarını mesleğe vermiş, gazetecilik namusundan şüphe edilmeyen isimler görevden alınıyor. Görevden almalara tepki gösteren yöneticiler istifa ediyor…

Bülent Arınç’a duyurulur

Ve sonuç. Seçim döneminde yasakları ihlal ettiği için yargılanan Vali bir telefon ile kendisi ile ilgili haberi durdurabiliyor. Ya da bir siyasetçinin söylediği sözler Anadolu Ajansında düzeltilerek yayınlanabiliyor. Bu durum habercilerin Anadolu Ajansına bakışını da değiştiriyor. Artık Anadolu Ajansı’nın geçtiği ya da geçmediği haberlere daha dikkatli bakılıyor. İlgili Bakan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a duyurulur.

YAVUZ OĞHAN

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy16116 = 'yavuzo' + '@';

addy16116 = addy16116 + 'cnnturk' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text16116 = 'yavuzo' + '@' + 'cnnturk' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

16116 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


CNN TÜRK Haber Koordinatörü - 12.02.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.