Anadolu Uygarlık bilincine dayalı Anadolu Aleviliği veya Arap-Şia Kuyrukçuluğu

Anadolu Uygarlık bilincine dayalı Anadolu Aleviliği veya Arap-Şia Kuyrukçuluğu

Anadolu Uygarlık bilincine dayalı Anadolu Aleviliği veya Arap-Şia Kuyrukçuluğunda Alevi Kurumları, bazı Alevi Dedelerinin Rolü ve Tutumu

A+A-

Anadolu-Mezopotamya topraklarındaki binlerce yıllık tarih, kültür ve uygarlıklarıyla Alevi halk varlığını "İNANÇ TOPLUMU" olarak tanımlamak tamı tamına beyinsizliktir.

TURGUT ÖKER'in arka planındaki örgütlenme bir bütün olarak Alevi İslam ile Şia'yı oynamaktadır. Alevi örgütlerinde yapılanmış DEDELER KURULU gibi kendini Arap Soylu ilan eden zevat, Alevileri uygar bir toplum olarak yapılandırıp geleceğe taşıma yerine, YOL ve Erkanı Alevi İslama bağlamış, halkımızı "Muhammet, ALİ,FATMA; HASAN, HÜSEYİN vb. Arap kişilerin şefaatine mahküm etmiştir. Bu anlayışı körükleyen Alevi İslamcı kesim, gerçekte Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin Yolu ve Süreğini inkar etmektedir.

Dikkat edilirse tüm örgütlerde BEKTAŞİ adı tamamen kaldırılmıştır.

Bu eylem hem devlet hemde Avrupa'nın ortak politikası olarak belirmektedir. Zira Hacı Bektaş Dergahı Anadolu'nun kadimden Tanrı Makamıdır. Açık kalması Anadolu uygarlık bilincine dayalı Anadolu Aleviliğini canlandıracaktır. Alevi-Bektaşi Varlığının canlanması Siyasal İslam ile Hıristiyanlığın varlığı için tehlike olarak görülmektedir.

Kemal Soyer / FB.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.