Anaokulunda türban kavgası

Anaokulunda türban kavgası

Anaokulunda türban kavgasıİki bayan öğretmen arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü MERSİN - Cumhuriyet Anaokulu’nda görevli...

A+A-

Anaokulunda türban kavgasıAnaokulunda türban kavgası

İki bayan öğretmen arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü

MERSİN - Cumhuriyet Anaokulu’nda görevli iki öğretmen arasındaki “türban gerginliği” saç saça baş başa kavgaya dönüştü. Okula gelirken ve okul çıkışında türban taktığı öğrenilen müdür yardımcısı L.E. ile anasınıfı öğretmenlerinden F.K. arasındaki kavga adli makamlara taşındı. Eğitim-İş, olayın L.E’nin türban takmasından kaynaklanan “korku ve hezeyan” nedeniyle yaşandığını ileri sürdü.

300 öğrencili Cumhuriyet Anaokulu’ndaki olay önceki gün sabah saatlerinde yaşandı. Eğitim-İş Mersin Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada ”anasınıfı öğretmeni üyemiz F.K’nin okul müdiresi, müdür yardımcısı ve bir öğretmen tarafından okula kamera getirdiği gerekçesiyle gasp ve darba maruz kaldığı” belirtildi. Açıklamada, “Okul müdür yardımcısının okula türbanla gelmesinin vermiş olduğu korku ve hezeyan, ‘Benim fotoğrafımı çekerek basına vereceksin’ tümcesiyle birlikte F.K. adlı öğretmene saldırı, gasp ve darp gerekçesi olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Okul Müdiresi Suzan Yılmaz ise olayın, sendikanın ileri sürdüğü şekilde “F.K’nin okula kamera ile gelmesinden” kaynaklanmadığını iddia etti.
 
ABİDİN YAĞMUR / Cumhuriyet - 11 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.