ANAP : Alevi Dede'ler satılık değil

ANAP : Alevi Dede'ler satılık değil

"Alevi Dede'ler satılık değil""Alevilik; İslam'ın dışındadır" tezini savunanlara ve AKP'nin Alevi dedelere kadro girişimlerine...

A+A-

ANAP : Alevi Dede'ler satılık değil"Alevi Dede'ler satılık değil"

"Alevilik; İslam'ın dışındadır" tezini savunanlara ve AKP'nin Alevi dedelere kadro girişimlerine Anavatan partisinden öneriler geldi. Genel Başkan Yardımcısı Yaldız, "Ali'siz Alevilik olmaz, Alevi Dedeler de satılık değildir" dedi.

Anavatan'dan AKP'ye eleştiri     

Cem evlerinin işlevsellik kazanması, Alevi dedelere Diyanet İşleri başkanlığında kadro verilme tartışmalarına Anavatan Partisi de katıldı. Anavatan'dan bu önerilere hem eleştiri hem de  teklif geldi.

‘ALİ’ SİZ, ALEVİLİK OLMAZ

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ebru Kurban Yaldız, bazı Alevi Dernek  yöneticilerinin, Aleviliği İslam dininin dışında ayrı bir din gibi gösterme çabaları içinde olduklarına dikkat çekerek,

“Alevilik asla ayrı bir din olmadığı gibi, Aleviliği İslam’ın dışında göstermek, Peygamber efendimizin en yakını ve Allah’ın aslanı Hz. Ali’yi de Müslümanlığın dışında göstermek demektir. Alevilik, ayrı bir tarz seçeneğidir. Ali’siz, Alevilik propagandaları yapanlar, asla Alevi vatandaşlarımızı temsil edemezler. Birileri Alevilik üzerinden rant peşinde koşup, kargaşa yaratmaktadırlar.”

ALEVİ DEDELER SATILIK DEĞİLDİR

Cem Evlerinin Kültür evi olduğunu ve Mabet olamayacağını vurgulayan Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ebru Kurban Yaldız, AKP’nin bu noktayı da istismar ederek, yerel seçimler için oy avcılığı peşine düştüğünü savundu. Yaldız şunları söyledi;

“Yine birileri de Cem evlerinin ibadete açılması yönünde ısrarlarda bulunuyor. AKP’ de hemen bu istemi yakalayıp, oy avcılığı için istismar ediyor. Akabinde  ‘ Alevilere yönelik açılım paketi’ hazırlayıp, Diyanet işlerinde Alevi dedelere kadro vereceğini, Muharrem ayında iftar programları yapacağını ve başbakanın da buna katılacağını belirtiyorlar.

Şimdi, bu açılım paketini hazırlayan  AKP’ li kurmaylara  soruyoruz; Alevi Dedelere hangi unvanda kadro vereceksiniz? Niye bunun detayını açıklamıyorsunuz? Alevilerin, kalabalık şekilde iftar kutlaması yapmadıklarını bilmiyor musunuz? Sözde açılım taslağı hazırlayan AKP’ den bunların cevabını bekliyoruz. Bilinsin ki ne Alevi vatandaşlarımız ne de Alevi Dedeleri satılık değildir."

ANAVATAN’IN ÖNERİLERİ

Anavatan Partisi'nin beyaza siyah deme muhalefetini hiçbir zaman yapmadığına da işaret eden Yaldız, Alevilik konusunda yapılması gerekenler noktasında şu önerilerde bulundu..

“Okullarımızdaki din kitaplarında, Aleviliğin, Muharrem ayının, Cem evlerinin, Bektaşiliğin ne demek olduğu anlatılsın. Çocuklarımız bunların ne demek olduğunu öğrensinler. Cem evleri, Alevi din kardeşlerimizin dergahıdır. Yani kültür evidir. Hükümet, gerçekten oy avcılığı düşünmeden destek vermek istiyorsa, bu kültür evlerine maddi destekler verip, kültürel faaliyetlerini genişletin. Alevi dedelere Diyanette müdürlük, şeflik, memurluk kadroları değil de, Başkan yardımcılığı kadroları verilsin.”

GÖKTÜRK TUNÇTÜRK'ün özel haberi
cafesiyaset.com (özel)
10 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.