Ankara DAD’dan 1 Eylül mesajı: İnsanların kardeşçe yaşamasının koşulları yaratılmalıdır

Ankara DAD’dan 1 Eylül mesajı: İnsanların kardeşçe yaşamasının koşulları yaratılmalıdır

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Dil din ırk inanç ayrımı yapılmadan insanların güvende kardeşçe yaşamasının koşulları

A+A-

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yürütülen militarist savaş siyasetine karşı, biz Aleviler olarak barış ve çözüm talebimizi yineliyoruz” denildi.

Barış için taleplerini sıralayan DAD ankara Şube’nin açıklaması şöyle:

“Dostluklar Kurulsun İnsanlar GülsünBarış Güvercini Uçsun DünyadaYok Olsun Kötülük Düşmanlık ÖlsünBarış Güvercini Uçsun DünyadaDostluklar Kurulsun İnsanlar GülsünSon Bulsun Savaşlar Kimse Ölmesin– Nesimi Çimen

1 Eylül barışın küresel düzeyde haykırıldığı bir gün kabul edilse de, halklar ve inançlar üzerinde ki saldırılar o günden bugüne son bulmadı, acı ve gözyaşı yer kürede hiç eksik olmadı.

Özellikle son yıllarda Ortadoğu’da insanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşına tanıklık etmekteyiz. Binlerce yıldır bu coğrafyada yaşayan Kadim halklar, kültürler, inançlar, çeteleri tarafından yerle yeksan edilmektedir.

“KÜLTÜREL DEĞERLER YOK EDİLMEKTE”

İlerici insanlığın biriktirdiği tüm kültürel değerler, yok edilmekle yüz yüzedir.

Kuşkusuz yaşanan vahşet insanlık açısından büyük bir trajedi olduğu gibi, aynı zamanda insanlık değerlerine yönelmiş bir kültürel kırımından geçmektedir.

Sistem kendi bekaasının devamı uğruna iyi niyet ve barış girişimlerini görmezden gelip günden güne daha azgın bir şekilde saldırganlığını sürdürmektedir. Tek adam diktasıyla tüm kazanılmış haklar bir bir budanarak hak, hukuk, adalet yok sayılıp halkların iradesi de mahkum edilmiştir.

Başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere sarayı ve iktidarını onaylamayan kim varsa düşman kabul edilmekte. Çıkardıkları keyfi yasalarla zulüm zulumatla insanları cezaevlerine doldurup işkence ve baskıyla sindirmeye çalışırken, diğer taraftan küresel bir salgın hastalık “Covid-19” süreci kendi çıkarları doğrultusunda işletip, hak arama mücadelesinde sokakları, meydanları kapatıp, örgütlü yaşamı sonlandırarak, emekçileri işinden aşından edip açlıkla terbiye etme yoluna gidilmektedir.

TALEPLER

Biz kızılbaş reya heg sürekleri olarak cümle cana bir nazarla bakan inancımız gereği her daim haklının mazlumun ve ezilenin yanında durmuşuzdur.

Bu vesileyle

1 Eylül Dünya barış gününde yürütülen militarist savaş siyasetine karşı, biz Aleviler olarak barış ve çözüm talebimizi yineliyoruz.

Dil din ırk inanç ayrımı yapılmadan insanların güvende kardeşçe yaşamasının koşulları yaratılmalıdır.

Biz Alevilerin inanç yerleri doğadır. İnanç alanlarımız, doğamız ve ormanlarımız yok edilmemelidir.

İnanç yerlerimize ve kutsal mekanlarımıza saldırılara son verilmelidir.

Tüm operasyonlara rağmen Kürt halkının dinmeyen barış çığlığına kulak verilmelidir.

Bir Eylül vesilesiyle çatışma ve kaostan vazgeçilmelidir.

Tekçi gerici  eğitim sistemi ile Cihat çağrıları gibi dayatılan eğitim sisteminden vaz geçip demokratik, bilimsel anadilde eğitim hakkı tanınmalıdır.

1 Eylül dünya barış günü kutlu olsun !

1 îlon roja aştiyê u cîhanê pîroz be !

PİRHA/ANKARA

Ankara DAD’dan 1 Eylül mesajı: İnsanların kardeşçe yaşamasının koşulları yaratılmalıdır

Ankara DAD’dan 1 Eylül mesajı: İnsanların kardeşçe yaşamasının koşulları yaratılmalıdır

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.