Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü Ankara’nın Mamak, Dikmen ve Keçiören Mahalleleri’nde 2 Temmuz...

A+A-

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdüAnkara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü
 
Ankara’nın Mamak, Dikmen ve Keçiören Mahalleleri’nde 2 Temmuz Katliamı’nın yıldönümünde anma yürüyüşleri yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerde 2 Temmuz’da yitirilenler anıldı, faşizm lanetlendi.

Mamak’ta 2 ayrı anma yürüyüşü yapıldı

Mamak’ta yapılan ilk yürüyüşe 500 kişi katıldı. PSAKD, ÖDP, İdilcan Kültür Merkezi, AKA-DER, UİD-DER, Halkevleri, EMEP, Sosyalist Parti Girişimi, TKP, Çağdaş Kadın ve Gençlik Vakfı, Emekli-Sen Mamak Şubesi, Kavak Köyü Derneği, Bahçeliyurt Köyü Derneği, Mursal-Der, Vazıldan Köy-Der, Yellice Köy-Der, Hamal Köy-Der, Gökçeharman Keklikpınar Köy-Der’in katıldığı yürüyüş Ege Lisesi önünde başladı. Yürüyüş kortejinin en önünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden çocuklar yer aldı. Kortej NATO Yolu Caddesi’ne çıktığında burada bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Aradan 15 yıl geçmesine rağmen her şey hala dün gibi belleklerimizde. Toplumsal muhalefeti bastırmaya çalışanlar ülkemizi yaşadığımız karanlık döneme getirdiler ve hala iş başındalar” denildi.

Yürüyüşte sık sık faşizme karşı kitlenin öfkesini ifade eden “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta tek yol faşizme karşı savaşta, Sivas’ın hesabı sorulacak, Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganları atıldı.Yürüyüş Tekmezar Durağı’ndaki Hacı Bektaş Veli Parkında son buldu. Burada 1000 kişinin katıldığı konserli bir anma etkinliği yapıldı.

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü

Mamaktaki ikinci yürüyüş, Tek mezar durağındaki Hacı Bektaş Veli parkında başlayarak Tuzluçayır Çiçek İş Merkezi önüne kadar sürdü. Burada düzenlenen anma etkinliğine 150 kişi katıldı. Eyleme Alınteri, BDSP, Partizan, Demokratik Haklar Derneği, ESP katıldı.

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz için yürüdü

Dikmen

Akşam saatlerinde yapılan eylemde İlker Mahallesi 1. Cadde’de bulunan PSAKD Ankara Şubesi önünde toplanan kitle Dikmen Ahmet Arif Parkı’na doğru meşalelerle yürüyüşe geçti. 300 kişi ile başlayan yürüyüş kitlesi yolda yoğun katılımlarla 1000 kişiye kadar ulaştı. Basın açıklamasının ardından 2 Temmuz anması Ahmet Arif Parkı’nda yapılan anma etkinlikle devam etti. Yürüyüşte ortak pankart açılırken, en önde katılımcı kurumları temsilen birer tane flama ve bayrak taşındı. Eyleme PSAKD Ankara şube, Kızılırmak Federasyonu, Dikmen Halkevi, EMEP, ÖDP, TKP katıldı.

Keçiören

Keçiörende akşam saat 19.00’da yüzlerce Keçiörenli, katılımcı kurumlarla değişik kollardan yürüyerek 19 Mayıs Pazar Yerine geldi. Burada Aşık Gulabi tarafından bir konser verilirken bir de slayt gösterimi yapıldı. Etkinliğe Keçiören Halkevi, Keçiören Dayanışma Evi, Eğitim Sen 3 Nolu Şube, Ovacık Der, Pir Sultan Abdal Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyal Demokrat Halk Partisi destek verdi.

Sendika.Org-Ankara - 02 Temmuz 2008

Sivas şehitleri Ankara'da anıldı 
 
ANKARA (02.07.2008)- Sivas Madımak Katliamının 15. yılı dolayısıyla Mamak Tuzluçayır'da bir araya gelen devrimci demokrat kurumlar, dün akşam saatlerinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kurumlar bugün sabah ise Sivas şehitlerini mezarları başında andı.

Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Partizan, Demokratik Haklar Derneği, Alınteri ve BDSP, dün akşam saatlerinde Tekmezar Parkında toplanarak, Tuzluçayır Meydanı'na yürüdü. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte atılan sloganlarla Sivas'ın katilleri lanetlendi.

Yürüyüşün sonunda kurumlar adına yapılan açıklamada, 15 yıl önce yaşanan madımak katliamı hatırlatıldı. 33 canın planlı bir devlet katliamı ile diri diri yakılarak katledildiği vurgulandı. Açıklamada “Bu vahşi katliamı yapanlar, yalnızca ortaçağ kalıntısı gerici-yobaz güçler değildir. Tam tersine, bu katliam, ordusuyla, polisiyle, parlamentosuyla bizzat devlet tarafından gerçekleştirilmiştir” denildi.

Eylem açıklamanın ardından semah gösterimi ile devam etti. Yavuz Canpolat’ın ezgileri ile sona eren anmada “Sivas şehitleri ölümsüzdür”, “Sivas’ın katili kontrgerilla devleti”, “Sivas’ı unutma unutturma” sloganları atıldı.

Şehitler için mezar anması

kurumlar Sivas anmalarına bugün ise Karşıyaka Mezarlığı'nda devam etti. 1 nolu kapı önünde toplanan kurumlar, Sivas şehitlerinin anıt mezarına yürüdü. Sivas şehitleri anısına saygı duruşu yapılan etkinlikte, devlet katliamlarına işaret edildi. Anmada yapılan konuşmada “15 yıl öncesi Sivas'ta Pir Sultan'ın duruşunu kuşanarak mücadele edenlere karşı yapılanlarla ezilenlerin mücadelesini sindirmedilerse günümüzde de bu mücadelenin önünü kesemeyecekler” denildi.

ATILIM'dan derlenmiştir  - 02 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.