Ankara nın İSKİ sini kızgın sevgili patlattı

Ankara nın İSKİ sini kızgın sevgili patlattı

Ankara’nın İSKİ’sini kızgın sevgili patlattı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca YTL’lik bütçeye...

A+A-

Ankara’nın İSKİ’sini kızgın sevgili patlattıAnkara’nın İSKİ’sini kızgın sevgili patlattı
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca YTL’lik bütçeye sahip yan kuruluşu Bel-Pa’nın Genel Müdürü, eski Etimesgut Belediye Başkanı Yalçın Beyaz, sekreteri için terk ettiği imam nikahlı sevgilisinin, kendisinden intikam almak için, bıçak tehdidi ile 500 bin YTL nakit ve 500 bin YTL tutarında senet gasp ettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

MEMUR maaşıyla sevgilisine, iki ev ile 1 milyon YTL kaptıran Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın şikayeti, "Ankara’nın İSKİ’si patladı" yorumlarına neden oldu. Şikayet sonrası, Beyaz’ın resmi nikahlı eşi ve dört çocuğu olmasına rağmen, Bengidar Kübra Cengiz ile imam nikahı kıyarak 9 yıl yaşadığı, Cengiz’e iki ev ve kooperatif hisseleri aldığı, eski sekreteri F.Ç. ile de aşk yaşadığı, ondan da iki çocuğu olduğu ortaya çıktı. Beyaz, Emniyet Müdürlüğü Gasp Masası’na verdiği ifadede şunları anlattı:

EŞİM DE BİLİYOR

1999’da tanıştığım Bendigar Cengiz (aile arasında Kübra ismini kullanan) ile imam nikahlı olarak yaşamaya başladım. Bunu, resmi nikahlı eşim ve çocuklarım da bilir. 2004’te Balgat’taki evi Bendigar’a ben aldım.

BIÇAKLA TEHDİT

Nisan 2007’de ayrılmaya karar verdik. Bendigar, ilişkimiz nedeni ile tazminat olarak 500 bin YTL para istedi. Ben de bu paranın çok olduğunu, kendisine ev aldığımı söyledim. Bunun üzerine Bendigar mutfaktan aldığı bir bıçakla bana saldırdı. Tehditle 500 bin YTL’lik borç senedi imzaladım. Ancak bana, "Senetle uğraşamam, paramı hemen getir, yoksa bu evden çıkamazsın" dedi. Cep telefonumdan şoförüm Faruk Özalkan’ı aradım, 500 bin YTL’yi bularak getirmesini istedim. Şoförüm, 100 bin YTL bulabildiğini söyledi. Arkadaşım Emin Genç’ten 400 bin tutarında döviz buldum.

SENEDİ VERMEDİ

Bendigar’a paraları verdiğimi, senedi iade etmesi gerektiğini söyledim. Bendigar da "Senedi vermiyorum, git" dedi. Çok gergin olduğumdan ve kötülük düşünmediğimden evden çıkarak gittim. Bu olaydan dolayı şikayetçi olmadım. Nedeni konumum itibari ile çevremde duyulmasını istemedim.

TEHDİT TELEFONU

30 Eylül 2007’de cep telefonuma tehdit ve küfür mesajı geldi. Gelen telefonu aradım, açan kişi, ’Kübra’nın (Bendigar) kocasıyım benim karımla uğraşma’ dedi, senedi ödememi istedi. O günden beri sürekli tehdit ediliyorum.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Kendisine iyi niyetle vermiş olduğum 500 bin YTL’lik senedimi başkasına veren ve benden zorla 245 bin Euro ve 100 bin YTL parayı alan eski imam nikahlı eşim Bendigar Cengiz’den, telefondan arayan, beni tehdit eden tanımadığım erkek şahıstan, daha sonra özel numaradan arayarak senet tahsili için tehdit eden şahıstan davacı ve şikayetçiyim.

Geçmişte çimento tüccarı olduğum için varlıklıyım

Maaşı 1872 YTL olan Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz, Hürriyet’in "Bu kadar mal varlığınız var mı, yani hanımefendiye iki ev almışsınız, bir çırpıda 500 bin YTL vermişsiniz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"İçişleri Bakanlığı’na verdiğim mal beyanı vardır, belediye başkanlığı yapmadan öncede sonrada verdiğim mal beyanım var. Maaşla alakalı değil yani, belediye başkanı olmadan önce Ankara’nın en büyük demir çimento tüccarıydım, benim 17 tane kamyonum 7 tane volvo TIR’ım vardı. Geçmişten gelen mal varlığım var yani."

Beyaz, gasp iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu savcılık soruşturması devam ederken, olaylarla ilgili olarak "Ufak tefek olaylar oldu, önemsenecek hiç bir şey değil, karşılıklı oturduk çözdük, konu çözüldü yani" dedi.

500 bini Yıldız’a ben verdim güvence olarak da senet aldım

Yalçın Beyaz’ın şikayeti üzerine Bendigar Cengiz, gözaltına alındı ve Gasp Büro Amirliği’nde ifade verdi. Cengiz, suçlamaları kabul etmedi. Cengiz, parayı bir arsa alımı için imam nikahlı kocası Beyaz’a verdiğini, ancak arsayı beğenmediği için almaktan vazgeçtiğini, güvence olarak karşılığında senet aldığını, Beyaz’ın parasını geri vermediğini belirtti. Cengiz, ifadesinde şunları anlattı:

"Suçlamalar tamamen gerçek dışıdır. Melih Gökçek, Beyaz’a arsa komisyon koordinatörlüğü vermiştir. Bu görevinden dolayı benim de arsa sahibi olmam gerektiğini söyledi ve 500 bin YTL istedi. Ziynet eşyalarımı sattım ve ailemden para alarak tamamlayıp verdim. Güvence olarak senet aldım. Sonra arsanın yerini beğenmeyince vazgeçtim. Tam tersi kendisi, benim paramın üzerine yattı. Bana iftira atacağını bilseydim senedi icra yoluyla tahsil ederdim.

Bahse konu mesajları çektiğim doğrudur. Eski sekreteri ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Ancak bana benden önce olduğunu ve altı ay önce bu ilişkiyi bitirdiğini söyledi. Bu mesajları çektiğim dönemlerde, eski sekreteri F.Ç. ile ilişkisi olduğunu ve ondan çocuklarının bulunduğunu öğrendim. Ben de bu kızgınlık ve acının etkisiyle bahse konu mesajları yazdım."

İSKİ SKANDALI NASIL ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Genel Müdürü Ergun Göknel, 1993’te İSKİ’yle iş yapan müteahhitlerden trilyonları bulan rüşvet almakla suçlanmıştı. Skandal, Göknel’in eşi Nurdan Erbuğ’dan boşanıp, kendisinden 26 yaş küçük sekreteri Feray Karvar ile evlenmesiyle patlak vermişti. Nurdan Erbuğ, Göknel’in boşanma karşılığında kendisine 800 bin dolar verdiğini açıklayınca İSKİ’deki para trafiği ortaya çıkmıştı.

Hakkında dava açılan Ergun Göknel, "Toplanan paraların tamamı müteahhitlerin SHP’ye yaptığı bağışlardır. Paralar bana değil, partiye gitti. Bu 800 bin doları Amerika’dan buldum" diyerek kendisini savundu. Göknel ve yardımcısı Ziya Kurtaran ile birlikte mahkum olarak 5 yıl hapis yattı. Cezaevinde bıçaklanan Göknel’i genç eşi de bir süre sonra terk etti. Göknel yaşadıklarını "Ağlayayım mı Güleyim mi, Medya Yargı ve Politikanın İSKİ Sınavı" adlı kitapta topladı.
 
Nurettin KURT/ANKARA
HÜRRİYET - 24 Şubat 2008 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.