Ankara yolunda Alevi buluşması

Ankara yolunda Alevi buluşması

Ankara yolunda Alevi buluşmasıHacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şubesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelen Aleviler, yarın...

A+A-

Ankara yolunda Alevi buluşmasıAnkara yolunda Alevi buluşması

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şubesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelen Aleviler, yarın Ankara Sıhhıye'de düzenlenecek yürüyüşe katılma kararı aldılar. Yemekli gecede birlik beraberlik mesajları veren Aleviler cem evlerinin de camiler statüsüne alınması gerektiğini belirttiler. Gecede konuşan Hacı bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, herkesin birbirine saygı duyması gerektiğini belirterek, "Son dönemlerde Mevlana ile Hacı Bektaş Veli sanki ayrı düşünüyormuş, sanki düşmanmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunlar doğru değil" dedi.

Aydın Gar Restoran'da düzenlenen yemekli geceye Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Çeştepe Belde Belediye Başkanı Mustafa Erbaş, AK Parti Aydın Belediye Başkan aday adayı ve AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ve çok DTP, İP, Eğitim-Sen il temsilcileri ve Aleviler katıldı. Gecede ayrıca Aydın Çeştepe'deki cemevi yapımına katkı sağlayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'e işadamları Cem Cemil Öztürk, Ümit Öktenoğlu'na ve çeşitli firmalara teşekkür edildi.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ İSTEMEYENLER VAR'

Gecede Alevilere hitap eden ve çeşitli kesimlere göndermelerde bulunan hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, ülkenin ve insanların birlik ve beraberliğini istemeyenlerin olduğunu ileri sürdü. Genel Başkan Geçmez "Gelin görün ki beraberliğimizi istemeyenler var. Bu konuda Bizlere halka çok iş düşüyor. Birbirimize sahip çıkmaz zorundayız. Aleviler Sünnilere, Sünniler de Alevilere sahip çıkmak zorunda. Bizim inanç merkezlerimiz bugün halen ülkemizde sorunluysa bu sadece bizim sorunumuz değil, Sünni kardeşlerimizin de sorunudur. İnanmayan kardeşlerimizin de sorunudur. Biz Aleviler olarak cem evlerimizi inanç merkezi olarak görüyorsak buna kimsenin itiraz etme hakkı yoktur. Nasıl ki Sünni kardeşlerimizin inanç merkezleri cami ise buna kimsenin itiraz hakkı yoktur. İtiraz edenlere önce biz elimizi uzatır onların elini önce biz kırarız. Bunun böyle bilinmesi lazım. Kardeşlik ancak böyle gidecektir. Bu anlamada Türkiye'nin sorunları aslında büyük sorunlar değil çözülebilecek sorunlardır. Türkiye'nin sorunları çözmek için hepimizin çaba sarf etmesi lazım. Hepimizin birbirine saygı gösterip inanması lazım" dedi.

"Daha mutlu daha demokratik bir Türkiye için insanlarımızın giyinişleri ile değil kafaları ile ilgilenmek zorundayız" diyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez İnsanlarımızın inançları ile değil ülkeye olan bağlılıkları ile ilgilenmelisi gerektiğini söyledi. Geçmez, konuşmasının devamında "İnsanlarımızın dilleri ile değil bu topraklara olan bütünlüğü ile ilgilenmek zorundayız. Bunu başardığımız andan itibaren Türkiye bulunduğu coğrafyada bence çok büyük bir güç olur. Ama ne acıdırki başaramıyoruz. Ne acıdır ki yapmıyoruz. Yapmadığımız için de ülkemiz çok acılar çekiyor. Bu acıları ülkemizin insanları çekiyor. Sevgili dostlar. Ülkemizde acı çekilmesine sebep olan kim olursa olsun içimizde barındırmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Gecede Alevilikle ilgili bilgiler de aktaran Genel Başkan Ercan Geçmez açıklamalarında "Aleviliğin inancından ötürüdür ki 'İncinsen de incitme' denilmiştir. Evet yüzyıllardır incitmiyoruz. Bundan sonra da incitmeyeceğiz. Bu ülkenin yarınları olan çocuklarımızın birbirlerine sempati ve empati ile bakması gerektiğine inanıyorum. Alevi'si Sünni'si, Türkü Kürdü bu ülkenin zenginliği olduğunu çocuklarımıza aktarmak zorundayız. Milliyetçilikle başkasını aşağılamakla başkasını hor görmekle bir yere ulaşamayacağımızı modern dünyada kendimizi yer bulmayacağımızı iyi bilmek zorundayız" dedi.

Son dönemlerde Mevlana ile Hacı Bektaş Veli'nin sanki ayrı düşünüyormuş sanki düşmanmış gibi yansıtıldığını da belirten Geçmez, "9 Kasım Pazar günü hakkımızı aramak için yürüyüş yapacağız. Alevilerin haklarını savunmak için yürüyeceğiz. Alevilerin hakları aynı zamanda Sünni kardeşlerimizin haklarıdır. Aynı zamanda Türkiye'nin daha demokratik olması anlamındaki haklarıdır. Bu yürüyüşte bize destek veren ve destek vermeye çalışan bütün dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Pazar günü Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 100 bin kişi ile birlikte 'Biz aleviyiz' diyeceğiz. O gün bütün Türkiye'nin de 'Biz Aleviyiz' demesini bekliyoruz" diyerek yürüyüşe destek istedi.

anakarahaber.com - 08 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.