Ankara'da "2 Temmuz Anıtpark"ı yapılsın önerisi

Ankara'da "2 Temmuz Anıtpark"ı yapılsın önerisi

Ankara'da "2 Temmuz Anıtpark"ı yapılsın önerisiMimar Namık Kemal KAYA, Sivas Katliamını unutturmamak amacıyla Ankara'da "2...

A+A-

Ankara'da "2 Temmuz Anıtpark"ı yapılsın önerisiAnkara'da "2 Temmuz Anıtpark"ı yapılsın önerisi

Mimar Namık Kemal KAYA, Sivas Katliamını unutturmamak amacıyla Ankara'da "2 Temmuz" adıyla bir ANITPARK yapılması için çalışma başlattı. "Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak adına, bu katliamın unutulmamasını ve gelecek kuşakların ders almasını sağlamak amacıyla, Cumhuriyetin başkenti Ankara’da bir parka, Sivas katliamını anlatan anıt çalışması yapmak son derece anlamlıdır." diyen Mimar Namık Kemal KAYA'nın yazısını aktarıyoruz: 

"MADIMAK MÜZE OLMALI
CUMHURİYETİN BAŞKENTİ ANKARA’DA ANIT PARK YAPILMALIDIR

Bilindiği gibi, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal etkinliklerinin dördüncüsünün yapıldığı sırada yaşadığımız yüzyılda eşi benzeri olmayan bir katliam yaşanmıştır. Bu katliamı Anadolu toprakları ve onun yer altı zengin kaynakları üzerine yüzyıllardır haince planları olan, Türkiye halkına, Cumhuriyete ve Demokrasiye karşı kin besleyen karanlık, bağnaz ve gerici güçlerin ve onların işbirlikçilerinin saldırısı sonucu 35 aydınımız, ne yazık ki yakılarak katledilmişlerdir. Katliamın üzerinden on-altı yıl geçmiş olmasına rağmen devlet tarafından bir adım dahi atılmamıştır. Katliamda yakılanların çoğu Alevi aydınları ve gençleri olmuştur.

Bu katliamda yitirdiklerimizin çoğunluğunu her ne kadar da, Alevi aydınları oluştursa da, katliamın asıl hedefi, Cumhuriyet rejimini yıkıp, demokrasiyi ortadan kaldırarak ülkemizi karanlığa sürüklemektir. Ve bu karanlık ortamdan faydalanarak Anadolu topraklarının yer altı zengin kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktır. Bu katliamın koordinasyon merkezi Anadolu topraklarına karşı planlarını daha kararlı ve hızlı bir şekilde bugün de sürdürmektedir. Bu kararlılıklarından vazgeçmeyeceğini herkes bilmelidir. Buna paralel olarak Türkiye’deki taşeronlarını ise her geçen gün biraz daha güçlendirmektedirler.

Bu katliamı anarken ve anlatırken tarihçiler asla iki şeyi unutmamalıdır; Bunlardan birincisi, Cumhuriyetin kuruluşunda, ona en fazla desteği veren ve ona kuruluşundan itibaren desteğini ve savunuculuğunu asla esirgemeyen Alevilerin seçilmesinin bir tesadüf olmadığıdır. İkincisi ise cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas ilinin seçilmesidir. Çünkü o gün Sivas sokaklarında atılan << cumhuriyetin temeli burada atıldı burada yıkacağız >> sloganları oldukça anlamlıdır ve bilinçli seçilmiştir. Ve bu katliamı kurgulayan ve gerçekleştiren karanlık güçlerin koordinasyon merkezi o kadar güçlüdür ki, o gün katliam gerçekleşirken, Cumhuriyetin askerleri ve polisleri olaya müdahale edememişlerdir.

Dolayısıyla Madımak Katliamının sıradan bir olay olmadığını ve bu katliamın asıl amacının ne olduğunu ve kimler tarafından yapıldığını anlatmalıyız. Bu katliamın hangi amaçlar doğrultusunda ve kimler tarafından yapıldığını gelecek kuşaklara anlatarak,  Türkiye’nin bağımsızlığını, Cumhuriyetin ve Demokrasinin savunucuları olarak tarihsel misyonumuzu yerine getirmeliyiz. Sivas katliamını anlatan yazılı belgelerin dışında, başta Sivas olmak üzere, cumhuriyet’in başkenti Ankara’da <<Anıt-park>> yapmak oldukça anlamlıdır.

Türkiye üzerinde haince planları olanlar, aynı doğrultuda çalışmalarını taşeronları aracılığıyla sürdürmektedirler. Bu süreç her geçen gün biraz daha ivme kazanarak ve derinleşerek devam etmektedir. Cumhuriyetin ve demokrasinin imkanlarını kullanarak, devletin ve ordunun içinde üst kademelere kadar yükselen bu taşeron zihniyetler, bugün pervasızca ve olağan güçleriyle Cumhuriyete ve demokrasiye saldırmaktadırlar.

Dolayısıyla ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak adına, bu katliamın unutulmamasını ve gelecek kuşakların ders almasını sağlamak amacıyla, Cumhuriyetin başkenti Ankara’da bir parka, Sivas katliamını anlatan anıt çalışması yapmak son derece anlamlıdır. Buna bağlı olarak parkın bu isimle anılması ve anıt alanı ile bağlantılı olarak bir tören alanının, amfi - tiyatronun vb. kültürel mekanların düzenlemesini içine alan konsept proje çalışmalı ve gerçekleştirilmelidir.

Türkiye’nin tam bağımsızlığı için Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunanlar, Kubilay’a nasıl sahip çıkıyor ve onu anıyorsa, aynı şekilde Sivas katliamına da sahip çıkmalı ve onu ülkenin her yerinde anmalıdır. Bu sahiplenme, Türkiye üzerinde haince planları olan emperyalist güçlere karşı oldukça anlamlıdır."

Namık Kemal KAYA

KAYNAK : Alevihaber.com - 11 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.