Ankara'da 2 Temmuz Mitingi

Ankara'da 2 Temmuz Mitingi

Ankara'da 2 Temmuz MitingiSivas Katliamının 16. Yılında binlerce kişi Ankara’da yapılan mitingle Sivas’ta katledilenleri andı. Sivas’ın...

A+A-

Ankara'da 2 Temmuz MitingiAnkara'da 2 Temmuz Mitingi

Sivas Katliamının 16. Yılında binlerce kişi Ankara’da yapılan mitingle Sivas’ta katledilenleri andı. Sivas’ın ateşi hiç sönmeyecek diyen yaklaşık 5000 bin kişi gericiliğe ve faşizme karşı mücadele çağrısı yaptı.

ANKARA FOTO GALERİ >>>

35 yürek hala aramızda

Bugün saat 16.00’da Toros Sokak’ta toplanan emek ve demokrasi bileşenleri, “Sivasın, Maraşın, Çorumun, Gazinin hesabı sorulacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “35 can aramızda”, “Faşizme karşı tek yol devrim”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla mitingin yapıldığı Kolej Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün en önünde yitirilenlerin resimlerinin olduğu ve yaşadığını gösteren dövizler taşındı. Kolej Meydanı’nda, Sivas’ta yitirilenler, tüm devrim ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunan binlerce kişi “35 can’ın” hala yaşadığını haykırdı.

Devletin Alevisi olmayacağız!

Mitingde yapılan konuşmalarda, Sivas’ta katledilen “35 yüreğin” hala attığı ifade edilirken, bir daha asla Sivas’ların yaşanmaması için mücadele vurgusu yapıldı. Alevilerin devletin güdümüne asla girmeyeceği ısrarla vurgulanırken, bütün hükümetlerin katilleri koruduğu ve ilericileri yok etmeye çalıştığı söylendi.

Kızılırmak Yerel Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci Alevi Komitesi, Halkevleri, KESK, TMMOB, DİSK, TTB, SMMMO, Aka-Der,Devrimci 78’liler Federasyonu, ÖDP, SDP, EMEP, TKP,CHP, Tüm-İgd, EHP, Kaldıraç, Marksist Bakış, Sokak Sanatçıları, İşporta Emekçileri İnisiyatifi ve Köy Dernekleri mitinge katıldı.

Mitingin sonun da ise Ali Asker bir konser verdi.

Sendika.Org - 02 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.