Ankara'da Alevi Gençlerinin Örnek Çalışması

Ankara'da Alevi Gençlerinin Örnek Çalışması

Ankara'da Alevi Gençlerinin Örnek ÇalışmasıBir internet forumunda biraraya gelen Alevi gençleri, Hacı Bektaş Veli Vakfı'nın atıl durumdaki kütüphanesini...

A+A-

Ankara'da Alevi Gençlerinin Örnek Çalışması

Bir internet forumunda biraraya gelen Alevi gençleri, Hacı Bektaş Veli Vakfı'nın atıl durumdaki kütüphanesini 3 ayda faaliyete geçirdi. Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri geçtiğimiz günlerde gençleri ziyaret ederek tebrik etti.

İnternette Alevileri biraraya getirerek sohbet ve karşılıklı fikir alışverişi için kurulmuş Aleviweb.com adresindeki forumda biraraya gelen Ankaralı Alevi gençler, internetteki sohbetlerini gerçek hayata dökmeye karar verdiler. Bu amaçla Ankara'daki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda biraraya gelen gençler 3 ay içerisinde, vakfın atıl durumunda bulunan kütüphanesini tadilata giriştiler ve çalışır hale getirdiler.

Alevionline'ın da desteklediği Aleviweb.com forumlarında, Aleviler biraraya geliyor. Sohbet edilen, çeşitli paylaşımlar yapılan forumda; ayrıca grup üyeleri çeşitli zamanlarda biraraya gelip sohbet veya etkinlikler de düzenliyorlar. Aleviweb'de 3 büyük şehrin kendi adlarına birer grubu da bulunuyor. İstanbul ve İzmir grupları gibi biraraya gelen Aleviweb Ankara grubu da; 3 ay önce Hacı Bektaş Veli Vakıf binasında biraraya gelmeye karar verdi.

Vakıf binasında biraraya gelen gençler, bir süre sonra vakıf kütüphanesinin çeşitli nedenlerden faaliyette olmadığını gördüler. Ve kolları sıvadılar.Bir proje oluşturan Aleviweb Ankara Grubu, kütüphane odasını kendi emekleri ve masraflarını da kendileri karşılayarak yeniden düzenlediler. Boya badana ve dizaynını yeniden yaptılar.

Bir süre sonra vakıfta semah kursuna gelen gençlerin de kendilerine katılmasıyla güçlenen gençler, kütüphaneyi büyük oranda kullanılabilir hale getirdiler. Alevionline'a da destekleri bulunan, aynı zamanda Aleviweb forumlarında da çeşitli kaktıları olan Sefa Akkaş'ın verdiği bilgiye göre, kütüphanedeki kitapların büyük bölümü bilgisayar ortamına aktarıldı. Ve Ocak 2008'de kütüphaneyi çalışır hale getirmeyi planlıyorlar. Ayrıca yine nöbetleşe sistemle kütüphanenin haftanın 7 günü açık tutulması da planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri kütüphaneyi ziyaret ederek gençleri tebrik ettiler. 28 Eylül'de başlayan kütüphane çalışmalarının noktalanmak üzere olduğu ve Ocak 2008'de kütüphanenin açılışının resmen yapılacağı Alevionline'a bildirildi.

Görüştüğümüz Aleviweb Ankara Grubu üyeleri, çalışmalarının süreceğini söylediler. Alevionline olarak bizler de Alevi gençlerinin biraraya gelip Alevi toplumu ve kuruluşları için özverili çalışmalar yapmasını çok olumlu buluyoruz. Görüyoruz ki; memlekette herşey kötü gitmiyor. Görüyoruz ki, Alevi gençliği boş durmuyor. Bu çalışmada etkin görev alan Aleviweb Ankara Grubu üyelerini, Hacı Bektaş Veli Vakfı semah ekibinden gençleri, desteklediğimiz Aleviweb.com forumunu tebrik ediyoruz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla iletişimimiz sürecek. Faaliyetleri hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Umut ediyoruz, bizim de katkılarımızla bu tür çalışmalar ülkenin dört bir yanındaki Alevi gençlerine örnek olacak.

Alevionline / Ankara

14 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.