Ankara'da gece denetim ekibi iptal

Ankara'da gece denetim ekibi iptal

Ankara'da gece denetim ekibi iptalAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini “sağlık,...

A+A-

Ankara'da gece denetim ekibi iptalAnkara'da gece denetim ekibi iptal

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini “sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine” yönelik 11 Haziran 2008 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararı iptal etti.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Ankara’da gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini “sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine” yönelik daha önce alınan karar, CHP’li ve AK Partili Meclis üyeleri arasında tartışmalara yol açtı.

Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken’in “kararın oldu bittiye getirilerek alındığı” yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Gündem ve ilgili tutanakların önceden Meclis üyelerine ulaştırıldığını söyleyen Gökçek, CHP’lileri “agresif” olmakla suçladı. Gökçek, kararın CHP’li üyelerin de oyuyla alındığını belirterek, “İstemiyorsanız çıkın dışarı” dedi.

Güleken, “oldu bittiye getirmenin ve gündem maddelerinin apar topar geçirilmesini” sadece bu konu için değil, genel anlamda kullandığını ifade etti. Güleken ayrıca, toplantı gündemine ilişkin “Başkanlık yazıları”nın kendilerine verilmediğini ileri sürdü.

Melih Gökçek, daha sonra Belediye Meclis üyelerine internet ve gazetelerden derlediği Çankaya Belediyesinin adının karıştığını ileri sürdüğü “saldırı, dayak, yaralama” olaylarına ilişkin haberleri tek tek okumaya başladı.

CHP’li Meclis üyeleri bu tür haberlerin gündeme getirilmesine tepki gösterdi. CHP’li Fazıl Güleken ve Yaşar Çatak’ın ayağa kalkarak, “Burası kabadayı yeri değil. Şovu ile baş başa kalsın” demeleri üzerine, CHP’li üyelerin tamamı toplantıyı terk etti.

GECE DENETİM EKİBİ” KARARI

CHP’liler toplantıdan çıktıktan sonra “gece denetim ekibi” konusu yeniden Meclis gündem maddeleri arasına önerge olarak alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini “sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine” yönelik 11 Haziran 2008 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararı iptal etti.

“CHP’lilerin ve istismarcıların istismarının engellenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerinin yasalarda verilen yetkilerini her zaman uygulamalarına ilişkin 1534 sayılı ve 11 Haziran 2008 tarihli kararın iptali, ayrıca cadde, sokak ve meydanlarda yapılan kaçak işgallerinin, çıkmaların tespiti yapılarak, her biri için ayrı ayrı tutanak tutulması, buna müsaade edip yıkım işlerini yapmayan ilgililer için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması ve CHP grubunun halka yalan beyanda bulunmaktan dolayı Mecliste kınanmasını” içeren önerge oy birliğiyle onaylandı.

Melih Gökçek, “Kararı, CHP’nin istismarını engellemek ve yüzlerine çarpmak için iptal ettik” dedi.

NTV - AA - 08 Eylül 2008 Pazartesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.