Ankara'da içki timi

Ankara'da içki timi

Ankara'da içki timiAnakent Belediye Meclisi’nin “alkollü içki satan dükkân ve mekânları denetlemek için...

A+A-

Ankara'da içki timiAnkara'da içki timi

Anakent Belediye Meclisi’nin “alkollü içki satan dükkân ve mekânları denetlemek için gece ekibi kurulması”na ilişkin karar aldığı ortaya çıktı. Yargıya başvuran Çankaya Belediye Başkanı, “Karar CHP’lilerden kaçırıldı” dedi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Çankaya Belediye Başkanı Prof. Muzaffer Eryılmaz, Ankara Anakent Belediye Meclisi’nin, “alkollü içki satan dükkân ve eğlence mekânlarını denetlemesi için gece denetim ekibi kurulması”na ilişkin kararını eleştirerek, kararın iptali için dava açtıklarını bildirdi.

Başkent Ankara, geçen haftalarda, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da evinin bulunduğu Keçiören’de, içki sattığı gerekçesiyle dövülen esnaf Metin Şahin olayına sahne olmuştu. Keçiören’de, AKP’li Keçiören Belediyesi tarafından gece saat 23.00’ten sonra içki satışına izin verilmiyor. Ankara, geçen haftalarda yaşanan bu olayın ardından şimdi de Ankara Anakent Belediye Meclisi’nin “alkollü içki satan dükkân ve mekânların denetlenmesi için özel tim kurulması”na yönelik kararla gündemde. Belediye Meclisi’nin iki ay önce aldığı bu karar, başkentte “içki yasağı”nın giderek yaygınlaştırılmaya çalışıldığını gösteriyor.

Eryılmaz dava açtı

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, yaptığı açıklamada, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla tüm Ankara’daki yerleri denetleme yetkisini “kaşla göz arasında üstüne aldığını” belirterek “Anakent Belediyesi aslında bu kararla etap etap özellikle Çankaya’da ve Ankara’da içki yasağı getirmeyi amaçladığını ortaya koymuştur” dedi. İşyerlerinde yangınla ilgili tertibat alma gibi yetkilerin bu kararın çıkartılmasında gerekçe gösterildiğini belirten Eryılmaz, “Sırf bu ve benzer yetkilerin gerekçe gösterilerek sadece eğlence yerlerine yönelik gece denetim ekibi kurulma kararının düşündürücü ve ürkütücü” olduğunu kaydetti. Kararın CHP’li meclis üyelerine gösterilmeden çıkartıldığını söyleyen Eryılmaz, kararın iptali için 10. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını bildirdi. Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Fazıl Güleken de kararın “apar topar” alındığını vurgulayarak “AKP’nin mantığı bu. Takıyye yapıyorlar. ‘Biz içkiyi yasaklamıyoruz’ diyorlar.” dedi.

‘CHP de onayladı’

Ankara Anakent Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “gece denetim ekibi” kurulmasına ilişkin belediye meclisi kararının yaklaşık iki ay önce alındığı bildirildi. Açıklamada kararın “CHP’li meclis üyelerinin de katılımıyla oybirliğiyle alındığı” kaydedildi.
 
Cumhuriyet - 06.09.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.