Ankara'da Kiliseye Silahlı Saldırı Girişimi

Ankara'da Kiliseye Silahlı Saldırı Girişimi

Ankara'da Kiliseye Silahlı Saldırı GirişimiKiliseye gelen silahlı kişilerin "Papaz nerede?" diye sorduktan sonra tehditler savurarak uzaklaştığını...

A+A-

Ankara'da Kiliseye Silahlı Saldırı GirişimiAnkara'da Kiliseye Silahlı Saldırı Girişimi

Kiliseye gelen silahlı kişilerin "Papaz nerede?" diye sorduktan sonra tehditler savurarak uzaklaştığını aktaran Kurtuluş Kiliseleri Derneği, yılbaşından bu yana kiliselere yedi saldırı olduğunu söyledi; güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

Kurtuluş Kiliseleri Derneği, Ankara'daki kiliseye bir silahlı saldırı girişimi yaşandığını açıkladı.

Dernek, dün yaptığı açıklamada yılbaşından bu yana kiliselere yönelik yedi kayıtlı saldırı olduğunu belirtti; hükümetten ve Emniyetten "güvenliklerinin sağlanmasını ve bu tür hoşgörüsüzlüklere zemin hazırlayan koşulları ortadan kaldırmak için adım atmasını" istedi.

Silahlı tehdit

Dernekten yapılan açıklamaya göre 5 Nisan Salı günü saat 17:40 civarında Ankara'daki kiliseye gelen bir kişi kapıyı çaldı ve açılmaması üzerine cematten birine yaklaşıp "Papaz nerede?" diye sordu.

Cevap alamaması üzerine kilisenin önünde bekleyen bir arabadan çıkan takım elbiseli ve eldivenli bir kişi silah çekerek cemaat üyesine doğrulttu.

Tehditlerle karşılaştıktan sonra polise ulaşan cemaat üyesinin olayı anlatması üzerine Emniyet inceleme başlattı.  

Malatya katliamı

Önümüzdeki pazartesi günü duruşması görülecek olan, 18 Nisan 2007'de Malatya Zirve Yayınevi'nde üç kişinin öldürüldüğü olayı hatırlatan dernek "Ülkemizde herkes gibi yaşama hakkına sahip olan Hıristiyanların dükkanları, kiliseleri ve kurumları doğrudan fiziksel saldırılara maruz kalmıştır. Kiliselerde hizmet eden din görevlileri ve Hıristiyanlara ait kurumlarda çalışanlara yönelik tehditler arttıkça artmıştır" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu saldırıyı kınıyor ve herkesin bu tip saldırılara karşı direnç göstermesini istiyoruz. Zira zaman içinde ülkemiz tek tip düşünmeyen kimsenin yaşayamayacağı bir yer haline gelecektir." (EÜ/GG)

BİA Haber Merkezi - Ankara
09 Mayıs 2008, Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.