Ankara'da Newroz, Abdi İpekçi'de Kutlanacak

Ankara'da Newroz, Abdi İpekçi'de Kutlanacak

Ankara'da Newroz, Abdi İpekçi'de KutlanacakAralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin de olduğu Demokratik Kitle Örgütleri,...

A+A-

Ankara'da Newroz Pazar günü Abdi İpekçi'de KutlanacakAnkara'da Newroz, Abdi İpekçi'de Kutlanacak

Aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin de olduğu Demokratik Kitle Örgütleri, sendika ve siyasi partiler Ankara'da yapılacak Newroz kutlamaları hakkında bir basın açıklaması yaptılar. Ankara'da Newroz'un 23 Mart Pazar günü Abdi İpekçi Parkında kutlanacağı belirtilen açıklamayı aktarıyoruz:

Sayın basın mensupları ve değerli kurum temsilcileri,

Bugün 21 Mart 2008 Newroz; Mücadelenin, isyanın  dayanışmanın günü…

Halklarımızın eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği temelinde, umuda, sevgiye, dostluğa ve dayanışmaya simge olan önemli bir gün Newroz…

Bildiğiniz gibi başta AKP olmak üzere gelmiş geçmiş mevcut siyasi iktidarlar emperyalizme bağımlılık politikalarıyla yoksul halklarımızı iliklerine kadar sömürürken, bir yandan da özellikle Kürt sorununun çözümsüzlüğü üzerine bir siyasi denge ve kastlaşmış bir statü yaratmış durumdadırlar. Savaştan ve halkların dökülen kanından nemalanarak oluşturulan bu zalim DEHAK sistemi ülkemizin acılı değişmez bir kaderiymiş gibi bizlere dayatılıyor.

Savaş tamtamlarının çaldığı, bir sonuç elde edilmeyen kanlı sınır ötesi operasyonlarının yapıldığı, içte ise yüz binlerce askerin egemenlerin statüyü acımasızca sürdürme istek ve arzularına bağlı olarak dağlarda, ovalarda, kentlerde operasyonlara yöneldiği günlerden geçiyoruz.

Irkçı, şoven söylemler, yaklaşımlar, politikalar, uygulamalar azgın bir dalga gibi halklarımızın üzerine üzerine geliyor. Coğrafyamızı karanlığa boğan bu büyük tufanda yitip giden  sadece kardeşlik duygularımız değildir. Ülkemizin özgür geleceği, umutları ve birlikte yaşama arzusu da bu karanlık tufana kapılıp gitmektedir.

Zulme ve sömürüye karşı insan iradesinin en azimli karşı koyuşunu temsil eden ve binlerce yıllık bir özgürlük düşü ve halklarımızı aydınlatan bir mücadele ateşi olarak Ortadoğu’nun mazlum tarihinden yükselip bizlere, bugünlere kadar uzanan Newroz isyanı, Newroz direnişi, Newroz coşkusu inanıyoruz ki, bugün bizlere gerekli olan çıkış yollarını da aydınlatıyor. Zulme karşı insan oğlunun yaratmış olduğu bir büyük mücadele mirası olarak bizlere yön veriyor.

Zalim Dehak’a karşı Demirci KAWA’nın kutsal isyanı bizlere mücadele etmeyen hiçbir halkın, hiçbir gücün başarıya ulaşamayacağını da gösteriyor. Yeni günü, umudu, direnişi ve isyanı temsil eden Newroz bize coşkuyu, kucaklaşmayı, birbirine dostça uzanan kardeş ellerin bir çelik irade gibi birbirini bulması ve bütünleşmesi anlamına geliyor. Newroz ayrıştırıcı değil, birleştiricidir. Bir şölen havasında halkların kucaklaşmasıdır.

Egemenlerin bütün direncine ve engellemelerine rağmen Newroz halklarımızın kucaklaşması ve kendi geleceği üzerine söz söylemesidir. Newroz, halklarımızın kendi kaderine sahip çıkma iradesinin ateşli bir meşalesidir.

Newroz sevgi ve coşkuyla kucaklaşanların, sonsuz bir kardeşlik deminde ve birlikte halaya durmasıdır. Halklarımızın hiç bitmeyecek coşkulu bir dostluk türküsünde yan yana, omuz omuza,  geleceğe  yürümesidir.

Sevgili dostlar, işte bizler bu duygu ve düşüncelerle 23 Mart 2008 Pazar günü Abdi İpekçi parkında halklarımızla buluşacağız. Zulme ve sömürüye karşı insanlığın evrensel isyanının dili olacak; ateşlerden atlayacak,  türkülerimizi söyleyecek ve halaya duracağız.

İçimizi sevinç ve coşkuyla dolduran bu direniş ve mücadele gününde bütün halklarımızı, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları Newroz alanına bekliyoruz.

Basın emekçilerine ve halklarımıza saygıyla duyurulur.21.03.2008

ANKARA DEMOKRATİK HAKLAR DERNEĞİ, ANKARA 78’LİLER BİRLİK ve DAYANIŞMA DERNEĞİ, BDSP, DEVRİMCİ 78’LİLER FEDERASYONU, EHP, EZİLENLERİN SOSYALİST PLATFORMU, HALKEVLERİ, İHD, KÖZ, KURTULUŞ, PARTİZAN, PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ, YDGH, DTP, EMEP, ÖDP, SDP

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.