Ankara'daki Alevi Derneklerden DSP İl Başkanlığına Ziyaret

Ankara'daki Alevi Derneklerden DSP İl Başkanlığına Ziyaret

Ankara'daki Alevi Derneklerden DSP İl Başkanlığına Ziyaret Ankara'daki bazı Alevi dernek ve vakıf temsilcisi, DSP Ankara İl Başkanı Durak...

A+A-

Ankara'daki Alevi Derneklerden DSP İl Başkanlığına ZiyaretAnkara'daki Alevi Derneklerden DSP İl Başkanlığına Ziyaret
 
Ankara'daki bazı Alevi dernek ve vakıf temsilcisi, DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut'u ziyaret etti.

Ankara'daki bazı Alevi dernek ve vakıf temsilcisi, DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut'u ziyaret etti. Ziyarette, Alevilerin sorunları hakkında bilgi veren dernek yöneticileri, DSP'den bu konuda destek istedi.

Aralarında, Hüseyin Gazi Cemevi Dernek ve Vakfı Başkanı Gülağ Öz, Seyit Selahattin Dernek Başkanı Abdullah Şenol, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Seyfettin Kaçan, Hüseyin Gazi Altındağ Cem ve Kültür Evi Başkanı Cemal Mutluer ve Mamak Cemevleri Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım'nda bulunduğu bir grup, DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hüseyin Gazi Cemevi Dernek ve Vakfı Başkanı Gülağ Öz, DSP'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Öz, DSP'nin Hüseyin Gazi'de yapılan etkinliklerde verdiği destekten ötürü de teşekkürlerini iletti.

DSP Ankara İl Başkanı Karabulut ise, DSP'nin "inançlara saygılı laiklik" ilkesini benimsediğini belirterek, Aleviler'in isteklerinin bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.

DSP hükümeti döneminde birçok Cemevi açıldığını hatırlatan Karabulut, AKP Hükümeti'nin bu konuda duyarsız olduğunu öne sürdü.

(ANKA)  - 09.12.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.