'Ankara'yı neden Veysel'siz bıraktınız'

'Ankara'yı neden Veysel'siz bıraktınız'

'Ankara'yı neden Veysel'siz bıraktınız'MEMLEKETİ Şarkışla’ya takkeli heykeli dikilen Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer,...

A+A-

'Ankara'yı neden Veysel'siz bıraktınız''Ankara'yı neden Veysel'siz bıraktınız'

MEMLEKETİ Şarkışla’ya takkeli heykeli dikilen Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer, takkeli heykelin yerine Ankara’dan heykel getirilmesine tepki gösterdi.

MEMLEKETİ Şarkışla’ya takkeli heykeli dikilen Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer, takkeli heykelin yerine Ankara’dan heykel getirilmesine tepki gösterdi. Süzer, “Ankara’yı neden Veysel’siz bıraktınız” diye sordu.

Süzer yaptığı açıklamada, Veysel’in cumhuriyet ozanı olduğunun altını çizerek, takkeli heykelinin yapılması hatasından sonra Ankara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü önündeki Veysel heykelinin Şarkışla’ya getirilmesinin ikinci hata olduğunu kaydetti. Veysel’in siyasete alet edilmek istendiğine işaret eden Süzer, Şarkışla Belediye Başkanlığı ve Şarkışla Kaymakamlığı’ndan Aşık Veysel’i rahat bırakmalarını istedi. Ankara’dan Şarkışla’ya heykeli götürmenin 10 bin liraya mal olduğuna dikkat çeken Süzer, 10 bin liranın yeni bir heykel yapılması için kullanılmamasını anlayamadığını bildirdi. “Devletin gücü yoksa biz heykel yaptırabiliriz” diye seslenen Süzer, Veysel üzerinden siyaset yapılmamasını talep etti.

ANKARA - EVRENSEL - 9 Kasım 2009

AŞIK VEYSEL’İN HEYKELİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Atatürk cumhuriyetinin büyük ozanı Âşık Veysel’e takke giydirdiler ve bu heykeli Şarkışla’ya diktiler. Takke bir simgeydi gericiliğin simgesi. Âşık Veysel, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sahip çıkan bir ozanımız. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin ozanıdır. Şiirlerinde hep Cumhuriyeti ve ATATÜRK’Ü övmüş, kendisine Cumhuriyet ozanı denilmiştir.

Âşık Veysel felsefesinde bölücülük yok. Birleştiricilik var. Onun bu felsefesi şiirlerine de yansıyor.

Âşık Veysel’i siyasetinize alet etmeyin.

Şarkışla Kaymakamlığı ve Şarkışla Belediye Başkanlığı, Âşık Veysel’e gericiliğin simgesi olan Takkeli Âşık Veysel Heykelini Şarkışla’ya diktiler. Bizler Âşık Veysel ailesi ve sevenleri olarak itiraz ettik. O heykeli oradan kaldırdılar ancak onun yerine, Ankara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü önünde bulunan heykeli söküp götürdüler. Cumhuriyetimizin başkenti  Ankara’ya bir Aşık Veysel heykelini   de çok gördüler.Bir yanlışı diğer bir yanlışla düzeltmeye çalıştılar. Bu ülkenin yeni bir heykel yaptıracak gücümü yoktu? Bu heykeli yapabilecek heykeltraşımı yoktu?

Şiirlerinde Cumhuriyetimize sahip çıkan Büyük ozan Âşık Veysel’in heykeli Ankara’dan Sivas’a sürülmüştür. Cumhuriyet Sürgünü Âşık Veysel’e yapılan bu ayıp, Âşık VEYSEL dostlarını çok üzmüştür.

Devletimiz Ankara’ da ki heykeli Sivas’a götürmek için 10 bin TL masraf yapmayı göze almıştır. Halbuki bu rakama yeni bir heykel yapılabilirdi.

Eğer devletimizin yeni bir heykel yaptırmaya gücü yoksa bizler Âşık VEYSEL dostları olarak Aşık VEYSEL’e yakışır bir heykel yaptırabiliriz.

Aşık Veysel Ailesi ve Dostları adına
Aşık Veysel’in Torunu
Halil Süzer

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.