Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir"

Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir"

Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir" Antalya'da önceki gün 18 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin...

A+A-

Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir"Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir"
 
Antalya'da önceki gün 18 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin etkileri devam ediyor. Gencin başının polisin tabancasından çıkan 3 kurşunla parçalandığını iddia eden Alevi Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Ergün Kurt, "Emniyet yetkilileri kasıt yok diye açıklama yapıyor, ama çocuğun yüzü tanınamayacak hale geliyor. Bunda nasıl kasıt olmaz, açıkça kasıt var." dedi.

Önceki gün motosikletiyle giderken dur ihtarına uymayan ve peşindeki Yunus ekibinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Çağdaş Gemik'in ölümü ile ilgili tartışmalar sürüyor. Emniyet'ten dün yapılan resmi açıklamada Çağdaş Gemik'in 1176 sokakta öldürüldüğü bildirilmişti. Ancak olayın 1173 sokakta yaşandığı, Gemik'in olay yerindeki kan birikintisinin hala izlerini koruduğu görüldü. Görgü tanıklarının ifadesine göre Polis, Gemik'i uzun süre takip etmiş. Bazı mahalle sakinleri olaydan hemen önce önde Gemik'in sürdüğü motor, arkada da Yunus ekibini ara sokaklardan geçerken gördüklerini söyledi.

Yaşanan olaya Alevi kurumları olarak üzüldüklerini ifade eden Alevi Derneği Şube Başkanı Ergün Kurt, "Tam da toplumsal barışın arandığı bu dönemde devletin kendi güçleri tarafından yapılması bizi üzmüştür. Çağdaş, ehliyeti ve kaskı olmadığı için heyecanlanmış kaçmıştır. Polis Çağdaş'ı kovalamış, hiçbir uyarı ateşi falan yapmadan direkt vurmuştur. Cinayet işlemiştir. Biz buna cinayet diyoruz çünkü polis kendi yasa koruyucu olan polis yasayı koruyamamış, kendisi suç işlemiş cinayet işlemiştir. Bu daha önce de yaşandı. Engin Ceber de olduğu gibi Avrupa yolundaki Türkiye'de bunların yaşanması bizi ve duyarlı insanları üzmüştür." 
 Antalya Alevi Kültür Derneği : "Bu bir cinayettir"
Çağdaş Gemik'in üyeleri olduğunu ve sabıkasız, çalışarak ailesine katkıda bulunmaya çalıştığına dikkat çeken Dernek Başkanı, şunları dile getirdi: "Cenazeyi yıkayan dedelerimizin anlattığına göre kafasının durumu çok kötüymüş. Direk başa alınan hedefle yapılan ateş, kafa kısmının dağılmasına neden olmuş. Bunu yapana insan denmez. İnsanlıktan çıkmıştır. Üç kurşun yarası olduğu söyleniyor ve bu kurşunlar kafa bölgesini dağıtmış."

Polis memurunun tutuklandığını, ancak emniyetin kasıt olmadığı yönündeki açıklamasını doğru olmadığını savunan Kurt, "Üç tane mermi kafa bölgesindeyse bunda kasıt yok demek pek uygun olmaz. Ayrıca polisin altındaki motor 250 CC, Çağdaş'ın kullandığı motosiklet ise 100 CC. Çağdaş çok kısa bir zaman içinde çok rahat bir şekilde yakalanabilirdi. Uyarı yapılabilirdi. Yakınlaşmış da durdurmuş, arkadaşını yakalamış. Ama tutup bizim gencimizi öldürmüştür." ifadelerini kullandı.

Olayın yaşandığı semt olan Zeytinköy'ün Alevilerin yoğun olduğu bir bölge olduğunu ve buradaki halkın potansiyel suçlu gibi görüldüğünü iddia eden Dernek Başkanı, "Suç her yerde olabilir. Yasa koruyucular hak arayacak, ama bunu yaparken de haksızlık yapmayacaktır. Emniyet mensupları sürekli o bölgelerde dolaşıyor, yoğun tedbir alıyor. Suçsuz kişiler öldürülmemeli, polis artık öldürmemeli." dedi.

Bu işin takipçisi olacaklarını ifade eden Kurt, söz konusu polisin mutlaka cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Engin Ceber olayında özür dilediğini hatırlatan Ergün Kurt, "Ama artık özürle olmuyor. İçişleri Bakanlığı olaya el koyup açıklığa kavuşturmalıdır." çağrısında bulundu.

KAYNAK : haberantalya.com - 29 Ekim 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.