Antalya'da taş ocağı eylemine soruşturma

Antalya'da taş ocağı eylemine soruşturma

Antalya'da taş ocağı eylemine soruşturma Antalya'nın Elmalı ilçesindeki, Abdal Musa Türbesi yakınındaki taş ocağını protesto...

A+A-

Antalya'da taş ocağı eylemine soruşturmaAntalya'da taş ocağı eylemine soruşturma
 
Antalya'nın Elmalı ilçesindeki, Abdal Musa Türbesi yakınındaki taş ocağını protesto eden 68 kişi hakkında Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırılık'' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Eyleme katılan vatandaşların avukatlığını üstlenen Gürkut Acar AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında ''Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırılık'' suçlamasıyla soruşturma açılan 68 kişiden 10'unun Fatih Polis Merkezinde ifade verdiğini söyledi. Acar, 58 kişinin de ilerleyen günlerde ifade vereceğini ifade etti.

Eylemin kendiliğinden geliştiğini belirten, Acar şunları söyledi:

''Türkiye'de gösteri ve yürüyüş yapmak için önceden izin almaya gerek yoktur. İsteyen istediği zaman gösteri, toplantı ve yürüyüş yapabilir. Ancak bu gösteri, toplantı ve yürüyüşlerde kanuna aykırı bir durum olursa uyarı yapılır. Uyarılara rağmen yapılırsa suç oluşur. Burada böyle bir uyarı da yok. Olay meydana gelmeyen, gayet sessiz bir eylemdir. Suçun adli unsurları oluşmamıştır.''

Akşam geç saatlerde insanların evlerinden alınarak polis merkezine getirilmesinin çok yanlış olduğunu belirten Acar, ''Bu manevi bir baskı oluşturur. Polis merkezinde büyük nezaket gösterdiler ama insanların evlerinin önüne geç saatlerde polis aracının gelmesi hoş bir durum değil'' diye konuştu.

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyünde 19 Aralık 2010 tarihinde bir araya gelen çevre örgütleri ve Alevi Kültür Dernekleri üyesi bir grup, Abdal Musa Türbesi'nin yakınında taş ocağı açılmasını protesto etmişti. Ellerinde pankartlar bulunan grup tek sıra halinde taş ocağının bulunduğu Dur Dağı'nın eteklerine kadar yürümüş, taş ocağı önüne kurulan kazanlarda yapılan aşureleri dağıttıktan sonra olaysız bir şekilde dağılmıştı.
 
Zaman - AA - 14 Ocak 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.