Antalya’da tepki: Sivas katliamcısının affıyla 27 yıllık adaletsizliğe devam edildi

Antalya’da tepki: Sivas katliamcısının affıyla 27 yıllık adaletsizliğe devam edildi

Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği Antalya Şubesi, Sivas Katliamı sanıklarından Ahmet Turan Kılıç'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Madımak Katliamı sanığı Ahmet Turan Kılıç'

A+A-

Madımak Katliamı sanığı Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sağlık sorunu olduğu iddiasıyla affedilip, serbest bırakılmasına, Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği Antalya Şubesi tepki gösterdi.

Siyasi partiler, dernekler ve demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı açıklamayı okuyan Hasibe Akpınar, devletin 27 yıllık adaletsizliğe devam ettiğini söyledi. Akpınar, “Sivas Katliamı’nın zaman aşımı için milletimize hayırlı olsun diyenlerin affetme kararıyla birlikte başta Aleviler olmak üzere milyonlarca insanın vicdanına bir kez daha darbe indirildi” diye konuştu.

“Madımak Katliamı’nın üstünü örtmeye ve katilleri aklamaya çalışanlar tarihin karanlık sayfalarında çoktan yerlerini aldı” diyen Akpınar, “Devletin yapması gereken adaleti sağlamak” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından söz alan Hüseyin Abdal Ocağı’ndan Hüseyin Gazi Metin Dede de katliamların Kerbela’dan beri devam ettiğini söyleyerek, “Katliam sadece toplumun bir kesimine yapılmadı, demokrasiye, laikliğe yapıldı” dedi. Bu katliamların tekrarlanmasını engellemek ve geçmişte olanlardan da hesap sormak için Alevilerin ve bütün ezilenlerin bir araya gelmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

PİRHA/ANTALYA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.