Antalya'yı 'temizlik' kararı karıştırmış

Antalya'yı 'temizlik' kararı karıştırmış

Antalya'yı 'temizlik' kararı karıştırmışAkdeniz Üniversitesi’ndeki kavgayla ilgili soruşturma, kentte daha önce benzer olaylar...

A+A-

Antalya'yı 'temizlik' kararı karıştırmışAntalya'yı 'temizlik' kararı karıştırmış

Akdeniz Üniversitesi’ndeki kavgayla ilgili soruşturma, kentte daha önce benzer olaylar çıktığını ve bunun temelinde ülkücülerin ‘Antalya’yı PKK’lılarla komünistlerden temizleme’ kararının bulunduğunu ortaya koydu

Akdeniz Üniversitesi’nde çıkan olaylarla gündeme gelen Antalya’da, yılbaşından bu yana benzeri çok sayıda olay yaşandığı, lise çevrelerine kadar sıçrayan olaylara karışan benzer isimlerin, olaylar sırasında ateş açan Ömer Ulusoy’un silahlı görüntüsü gündeme düşene kadar derinlemesine soruşturulmadığı anlaşıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayların ardından başlattığı soruşturmada, kentte yaşanan önceki olayları da incelemeye aldı. Üniversitedeki olaylara karışanlardan Ulusoy da dahil beşinin öğrenci olmadıkları saptandı. Başsavcılığın, soruşturma kapsamında grupları yönlendiren isimleri aradıkları öğrenildi.

Ayıp olmasın diye

Ulusoy, savcılıkta verdiği ifadede, olayların ideolojik ayrışmadan çıktığını anlattı. “Sağ-sol” çatışması yaşandığını öne süren Ulusoy, 7, 21 ve 26 Mart’ta da benzer olaylar yaşandığını ve kendisinin de kavgalara katıldığını itiraf etti. Ulusoy, üniversitede PKK bayrağı açıldığını iddia ederek, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Aksoy’un bu konuda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı “uyardığını” anlattı.

Alınan bilgiye göre, Antalya’daki olaylar kendisini “ülkücü” olarak nitelendiren bir grubun, kenti “PKK’lı ve komünist” olarak nitelendirdikleri çevrelerden temizleme kararıyla alevlendi. Ülkücü öğrencilere baskı yapıldığı ve PKK propagandasına sahne olduğu iddiasıyla, 7 Ocak’ta 75. Yıl Lisesi’ne tüfek ve palalarla baskın düzenlendi.

Öğrencilerden birinin ağabeyi olan E.B. de evdeki tüfeğini alıp okula geldi ve Ç.B.’ye ateş etti. Aynı anda Ç.B. de Ateşli Silahlar Kanunu’na aykırılık oluşturmaması için namlusu kısaltılan tüfekle ateş etti. E.B.’nin tüfeğinden çıkan saçmalarla Ç.B. yaralandı. Olaydan sonra Ç.B. de silah kullanmasına rağmen sadece E.B. tutuklandı. Lisedeki bu kavgaya Ulusoy da karıştı ancak gözaltına alınmadı.  Soruşturmada, 75. Yıl Lisesi’nde silah kullandığı halde tutuklanmayan Ç.B.’nin de öğrenci olmamasına rağmen üniversitedeki olaya karıştığı anlaşıldı. Tutuklanan Ç.B. ile birlikte kendisini “ülkücü” olarak niteleyen çok sayıda arkadaşının önceki olaylara karıştığı ancak takibe uğramadıkları iddia edildi.

Kilit isim tutuklandı

Akdeniz Üniversitesi’ndeki olaylara karıştığı gerekçesiyle hakkında yakalama emri bulunan ve terör örgütü sempatizanı grubun lideri olduğu iddia edilen 20 yaşındaki Ahmet Bekmez’in yakalandığı ve mahkemece tutuklandığı açıklandı. Olaylarda ön sırada yer alan Bekmez, elinde zincirle saldırırken görüntülenmişti.

Gökçer Tahincioğlu / Milliyet - 18 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.