AP'de Kürt konferansı

AP'de Kürt konferansı

AP'de Kürt konferansı   BRÜKSEL (İHA) - Tunceli'de 1938'de yaşanan olayları anmak ve 70 yıl sürecindeki gelişmeleri...

A+A-

AP'de Kürt konferansıAP'de Kürt konferansı  

BRÜKSEL (İHA) - Tunceli'de 1938'de yaşanan olayları anmak ve 70 yıl sürecindeki gelişmeleri irdelemek için düzenlenen Kürt Konferansı öncesi düzenlenen basın brifinginde Türkiye suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Konferans'ta neler konuşulacağına değinen Kürt kökenli Avrupa parlamenteri Feleknas Uca kendisinden sonra söz alan Tunceli Belediye Başkanı Songül Abdil Erol'a ara sıra hangi konulara vurgu yapması gerektiğini bazen gözleri ve elleriyle bazen de elleriyle kapattığı ağzıyla hatırlattı ve bir nevi belediye başkanına kendi iliyle ilgili tüyo verdi.

Tunceli'den devamlı Kürtçe adı olan "Dersim" şeklinde bahsederek Türkiye hakkında ağır ifadelerde ve iddialarda bulunan Erol, "Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Kentte faili meçhul cinayetler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor bu süreçte. Ben özellikle son yaşanan gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Son 2 ya içerisinde benim makam aracım dahi keyfi bir şekilde durdurularak kimlik kontrolleri yapıldı" ifadelerini kullandı.

Erol'un bir iddiası ise bölgedeki ormanların yakılması oldu. yaktığı iddiası oldu. "Ormanlarımız yakılıyor" diyen Belediye Başkanı Erol, konunun özellikle medyada da yer almadığını öne sürerek işsizlik ve yoksulluğun giderek arttığını söyledi. Erol, belediyenin tamamen hükümete bağımlı olduğunu ve bu nedenle hizmet götürülemediğini aktararak, "Kürt tarafının barış taleplerine ısrarla karşılık verilmediği için Tayyip Erdoğan'ın Dersim ziyareti halkımız tarafından olumlu karşılanmadı" dedi.

Erol'dan sonra söz alan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli'de Kürt ve Alevi olan toplumun 1935'ten bu yana yüzde 60 azaldığını ve Tunceli şehrinin üstü açık bir cezaevini andırdığını ifade ederek, "Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı bu savaş hali manzarası bu sorun çözülmedikçe daha kronik bir hal alacaktır. Bugün askeri vesayet altında olan AK Parti kendinden önceki hükümetler gibi sorunun çözümü karşısında bir ısrar göstermekte değim yerindeyse bozulan psikolojisiyle kendi yurttaşlarına 'ya sev ya terk et' noktasına gelmiştir" dedi.

MYNET HABER - 13 Kasım 2008, Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.