Seyid Ali Akyol

Seyid Ali Akyol

Arap kültürüne özenen bazı 'Aleviler'

A+A-

Aslında sistem çok basit: arapların dininin felsefesini benimsiyor ve kutsal kitabında yazanları uyguluyorsan Müslümansin!
Arapların dini yerine onun çıktığı topraklardaki insanların hayat tarzına özeniyorsan arap oluyorsun. Suudi din polisi, "Mekke'de kâfirler" olarak nitelendirerek Hacca katılan Şii hacıları gözaltına aliyorsa Şiirleri kafirler olarak görüyorsa doğaldırki, Aleviler katli vacip katagorisindedir. Arabistan, dünyada adli Bedensel ceza uygulayan yaklaşık 30 ülkeden biridir. Ve bu ülkelerin  tümü Müslüman ülkelerdir. 
Beraber çalıştığım faslı bir arkadaş bana ben devlet başkanı  olsaydım bütün  elavi leri kılıçtan geçirirdim diyordu.  Suudi Arabistan'da çeşitli cezalardan dolayi Yasalarda açıkça belirtilmeyen kırbaç sayısı yargıçların takdirine göre değişir. Bu onlarca da yüzlerce de olabilir ve genellikle haftalar veya aylar süren bir zaman içinde uygulanabilir. Ebamüslüm horasani,de (Enelhak) dediği için böylesine günlerce derisi yüzülďü  Araplar zulümde, çok ünlüler. Arabistan'da ayrıca kamusal alanlarda kafa keserek infaz dahil[5] çeşitli yöntemlerle idam cezası uygulanmaktadır. oysaki dünyada bu bir insanlık suçudur. Birleşmis milletler in İşkenceye Karşı Komitesi Şeriat altında uygulanan ampütasyonlar, boyun kesmeler ve kırbaçlamalardan ötürü Suudi Arabistan'ı eleştirmiştir.

Suudi heyeti yanıtında, 1.400 yıl önce İslam'ın başlangıcından bu yana uygulanan "yasal gelenekleri" savunmuş ve hukuk sistemine yönelik girişimleri reddetmiştir.  1400 yildan beri yer yüzünün En Bağnaz, Yobaz, Vahsi ve Katliamcisi olan araplar ve dinleri  A dan Z`ye kadar bir suç makinesidir. islam dini evrensel bir din olduğunu iddia etse de araplara indirildiği için arabın dini olarak ifade etmek yanlış değildir.

İslamın ilk döneminden bugüne kadar işlenen islami suçlar Arabistan hukuk sisteminin  olmazsa olmazıdır.  hakiki Müslüman biziz  diyen  bir kısım  Aleviler bu günaha ortak mı olmak istiyorlar !  kimsenin Alevileri bu günaha ortak etmeye haki  yoktur. 
Suudi kadınlar, adalet sistemi dahil hayatlarının pek çok alanında ayrımcılıkla yasaklarla  karşı karşıya kalmaktadırlar. Suudi Arabistan'ın genelinde, kadının yerinin evde kocasına ve ailesine bakmak ve kocasına itaat etmek zorunda  olduğuna inanılmakta ve bu kural uygulanmaktadır. Dinin bir gereği olduğu kadınlar tarafından da kabul görülmüştür Ülkede, kadınlara araba sürme yasağı dahil olmak üzere bir çok alanda birçok yasaklar devametmektedir.

Hiçbir  hukuk sisteminde zaman ve öncelik bakımından, Alevi inancında var olan kadın erkek eşitliliğini bulamazsınız. Binlerce yıl önce Alevi inancının kadına vermiş olduğu değeri, özgürlüğü, Kadın- Erkek eşitliğini günümüzde bile, semavi dinlerde olmadığı gibi birçok devletin hukuk sisteminde bulamazsınız. Alevi inancında cinsiyet ayırımı yoktur.
Pirler, Mürşitler, Talipler toplum içerisinde kadın ile erkeğin eşit biçimde yer almasını öğütler. Kadınla, erkeğin eşit biçimde yer alması öngörülüyor. Arabistan hukuk sisteminde din özgürlüğü tanımamaktadır ve İslam dışı dinlerin kamusal alanlarda ibadeti etkin bir biçimde yasaktır.

Hükûmet, Kur'anı ve Muhammed Peygamber'in Sünnetini yani yaşamını ülkenin anayasası olarak ilan etmiştir. Hukuk sistemi Şeriat esaslıdır. Şeriat mahkemeleri, kararlarını büyük ölçüde Kur'an ve Sünnetten türetilen kanuna dayandırmaktadır.  Alevi Yaşam Felsefesinde, kuran ve sünnet yoktur.  Irk, Mezsep ve Renk Ayrimi yoktur, 72 millete bir nazarla bakma erdemliğine sahip olduğundan dolayi, Kizlarin ve Erkeklerin hangi kimliğe sahip olursa olsun ayirim yapmadan Saygi ve Sevgi çerçevesi içinde bakma duruşuna sahiptir. 

Araplarda Düşünce özgürlüğü yayın özgürlüğü erişim ve iletişim medyanın diğer yöntemleri, hükûmet tarafından siyasi muhalefeti önlemek için Arap kültürü veya İslam ahlakına aykırı sayılarak aktif bir biçimde sansürlenmektedir,  engellemektedir. Kisaca bu durum özgürlüğün önüne çekilen bir settir. Suudi Arabistan'da siyasi parti ve sendikaların kurulması  gösteri eylemi düzenlemek yasaktır. Ve ceza gerektirir. Bütün  bunlar  Alevilerin kabul edeceği yaklaşımlar değildir”  böylesine yoz ve yobaz bir dinin temsilcilerinden biri Aleviler olamazlar. Alevilik kadin erkek eşitliğini yaşama taşımış bir değerler sistemidir.

AŞK İLE      

SEYİD AKYOL

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.