Araştırmacı-Yazar Yusuf Zeri Karadağ, Hakka yürüdü

Araştırmacı-Yazar Yusuf Zeri Karadağ, Hakka yürüdü

Araştırmacı Yazar Koçgirili Yusuf Zeri Karadağ, Ankara'da bu akşam Hakka yürüdü. Araştırmacı Yazar Koçgirili Yusuf Zeri Karadağ bu akşam üzeri Ankara'da Hakka yürüdü. Ankara'da B

A+A-

Araştırmacı Yazar Koçgirili Yusuf Zeri Karadağ bu akşam üzeri Ankara’da Hakka yürüdü.

Ankara’da Bilkent şehir hastahanesinde yaklaşık bir aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Karadağ’ın Hakka uğurlanması, 9 Ocak Perşembe günü İmranlı Çalıyurt Köyü’nde gerçekleştirilecek.

YUSUF ZERİ KARADAĞ KİMDİR?

1953 Yılında Koçgiri’de doğdu. İlköğretimini köyünde tamamlayan Zeri, orta ve yükseköğrenimini Ankara’da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tamamladı.

Koçgiri kimlik ve inancının özgün ve önemli bir değer olduğunun farkında olarak, bir yandan 1976’da İmranlı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanlığını ve İmranlı Kültür Vakfı’nın kuruculuğunu yaparak halkının kurumsal örgütlenmesine öncülük eden Zeri, diğer yandan araştırma ve yazılarıyla entelektüel alandaki katkılarını da bu çabaya katmaya çalıştı.

İşçi Yolu Gazetesi, Çağla Kızılırmak Dergisi, Dersim İklim Gazetesi, Munzur Dergisi, Özgür Gündem Gazetesi ve Almanya’da Veger gazetesinde yazılar yayınlandı.Son olarak 2011 yılında Kalan yayınları tarafından yayınlanan Zeriqiler kitabı kendi deyişiyle “Resmi görüşün açık ya da gizli bir biçimde Alevi Kürtleri asimilasyona tabi tutma çabalarına” karşı bir direniş ve Koçgirili Alevi Kürt toplulukların tarihsel coğrafyasının sınırlarını işaret ederek Koçgiri’de buluşmalarının da hikayesidir.

Koçkiri Kültür Derneği Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, “Bütün Koçgirililer için büyük ve erken bir kayıp olan Yusuf Zeri Karadağ’ı saygıyla anıyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve Koçgirililere sabır diliyoruz. Devr-i daim, anısı bol olsun” dedi.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.